• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2019

11:25

LJIMAJ PRIZNAO PORAZ ŠIPTARSKE POLITIKE: Došlo je vreme da taksa Srbiji bude UKINUTA!

Politika

LJIMAJ PRIZNAO PORAZ ŠIPTARSKE POLITIKE: Došlo je vreme da taksa Srbiji bude UKINUTA!

Podeli vest

Kosovski vicepremijer Fatmir Ljimaj izjavio je da je došlo vreme za ukidanje takse od 100 odsto na srpsku robu koju su prištinske vlasti uvele prošlog novembra, kao i da je vreme da se pregovara pošto je taksa, po njegovoj oceni, postigla deo namene zbog koje je uvedena

Koopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine za dijalog s Beogradom je u intervjuu koji je putem "Skajpa" dao tamošnjoj televiziji "Vizion Plus", ponovio da bi "Srbija trebalo da prizna stvarnost i prizna Kosovo kao nezavisnu državu".

- Postoje neki uslovi za koje očekujemo od Srbije da ih ispuni, a zatim omogući Kosovu da se pozabavi ovim pitanjem i da mu pruži priliku da nastavi dalje. U interesu je naših dveju zemalja da ozbiljno pristupimo pitanju pregovora. Ako počne dijalog ili dijalog sa uslovom, niko ne može garantovati i osigurati da jedna od strana ne postavi nove uslove na tom putu. Takav dijalog ili uslovljavanje nije u interesu nijedne zemlje - tvrdi Ljimaj.

(VIDEO) ALBANCI HOĆE DRŽAVU, A NE ODRIČU SE SRPSKOG DRŽAVLJANSTVA! Dačić POKOPAO Pacolija i ponudio da donese spisak zemalja koje su POVUKLE PRIZNANJE KOSOVA!

On navodi da partneri u koalicionoj vladi u Prištini imaju različite poglede po pitanju takse i da je njihov stav da "ne treba ukidati taksu pre nego što Srbija ispuni određene uslove".

- Sada imamo signale iz Srbije da je spremna da ispuni neke od zahteva Kosova. Političke odluke nisu trajne. Treba ih adresirati u određenoj fazi kako bi se procenilo da li je cilj postignut ili ne? Verujemo da smo već u fazi u kojoj verujemo da smo ostvarili ciljeve s taksom i da možemo da dođemo do zaključka da Srbija ispunjava uslove i time privremeno obustavimo taksu pod uslovom da Srbija ispunjava zahteve Kosova - rekao je Ljimaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maganik

pre 5 godina

Ma nemoj. Baš je Vučić potrčao da vam ispuni "zahtjeve". Džaba lažete. Izgubili ste. Vratite Srpsku imovinu, zemlju, kuće, stanove, firme.... platite odštetu pa kofer u ruke i za Tiranu. Imate autoput. Brzo ćete stići.

Nikola

pre 5 godina

Ko zna da li laze. Ne verujem vise ni jednom politicaru. kad pokazu javno sta se pregovara, tad cu poverovati

dragan

pre 5 godina

Ako se ukinu takse, treba tražiti nadoknadu šteta pa pregovarati.

Jovan Futog

pre 5 godina

Drug Titoooo je rekao "Prozor mora nocas pasti" i Prozor je pao. Ko sve nije rekao da se takse moraju ukinuti, od jebivetra Trampa pa do pametne Kocijanciceva. I nista. Takse nisu ukinute. Nema Titeeee.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija