• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.04.2019

18:37

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ OSUĐUJE NASILJE ĐILASOVIH HULIGANA : Ne činite štetu našoj prestonici

Politika

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ OSUĐUJE NASILJE ĐILASOVIH HULIGANA : Ne činite štetu našoj prestonici

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić osudio je ponašanje pripadnika protesta „1 od 5 miliona” koji su večeras napali policajce gadjajući ih jajima, a potom i srušili zaštitnu ogradu na Trgu republike.

- Rušiti zaštitne ograde na gradilištu je neodgovorno i neozbiljno ponašanje, koje ima za cilj da obustavi velike projekte koji su bitni za razvoj Beograda ali i za svakodnevicu gradjana. Iznenadjen sam činjenicom da to rade ljudi koji su nekada vodili grad, odnosno bili u gradskoj vlasti, jer bi oni trebali da znaju koliko su za našu prestonicu bitne rekonstrukcije ulica, trgova i infrastrukture, kao i druge investicije.
 
Gradonačelnik Radojičić je razočaran što su bez obzira na to što su predstavnici opozicije govorili da su njihove šetnje mirne i bez incidenata, sada radikalizovane i okrenute protiv razvoja grada i velikih projekata, koji Beogradu donose radna mesta, pune gradsku kasu i privalače strane  turiste.
 
- Zabrinut sam jer opozicija gradilište čini nebezbednim. Takodje me brine da pored svih apela koje smo uputili da se prestane sa neodgovornim ponašanjem i da se izbegava nasilje i nasilni akti oni se opet ponavljaju i izmiču kontroli.

Svako ima pravo da šeta ali da ne ugrožava gradjane koji ne učestvuju u protestima a kojih je većina. Apelujem još jednom da se pripadnici protesta odgovorno ponašaju i ne čine štetu svom gradu, jer je to loša slika koja iz Beograda odlazi u svet, nepovoljna za investitore koji su se opredelili da svoj novac ulože u Beograd kao I za turiste koji će naš grad doživeti kao nebezbedan”.
 
Prvi čovek Beograda osvrnuo se i na to da je skidanje zaštitne  ograde menadžment austrijske firme Štrabag osudio i da su naveli da im se ovo nije desilo ni u jednoj zemlji, niti gradu u kojem su angažovani kao izvodjači infrastrukturnih radova.

 

(FOTO/VIDEO) ĐILASOVCI RAZBILI CENTAR GRADA! PA, ZAR JE OVO POLITIKA?!


 
Radojičić je osudio i napad na službena lica koji se desio ispred Vlade Srbije, kada su policajci gadjani jajima od strane protestanata.


 
- Učesnici protesta očigledno nemaju u vidu da je svaki napad na službeno lice krivično delo koje nadležne institucije moraju sankcionisati -  zaključuje prvi čovek Beograda.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 godina

Nasilje kao jedini oblik vase borbe,meni je odvratan,dajte nam neki istinski program.

Marija

pre 5 godina

Najostrije kazniti ovu bahatost ! Oni ce da ruse a gradjani da placaju ? To ne smemo da dozvolimo!

dragan

pre 5 godina

Džaba , i kome govorite prof.? Štetu su činili i kada si bili na vlasti , čine i danas jer zele da se vrate

Milica

pre 5 godina

Samo ostre kazne za nasilnike i nase drustvo ce se resiti ovakvog huliganstva po ulicama.

Tijana

pre 5 godina

Mogu zamisliti koliko je tesko ovom divnom coveku da gleda divljake koji prave haos po Beogradu. Svaki nasilnik mora odgovarati za stetu koju je pocinio.

Mija

pre 5 godina

Zaista je za svaku osudu,bahato ponasanje opozicije.Smatram da treba da se stide svog ponasanja.Vreme je da se ovakvo hirovito ponasanje zaustavi.

Jovana

pre 5 godina

kakva je yo politika kojom se razbija preti i unistava drzava.

Marko Lučić

pre 5 godina

Đilsu očigledno nije stalo do Beograda.

Mika

pre 5 godina

Ovi huligani iz SzS-a ne shvataju da ovim neredima samo cine stetu gradjanima Srbije a ne vlasti,i da ce ih zbog tog narod jos vise prezresti.

caka

pre 5 godina

Nasilje je postalo kao virus koji se širi trebalo bi ga sprečiti odg. merama!

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Надам се да ће им се све наплаити свака материјлана штета коју су проузроковали.

Nale

pre 5 godina

Pristalice saveza demolirajuci grad zele da svoje miljenike dovedu na celu drzave.

Nemanja

pre 5 godina

Nisu oni svesni da na taj nacin stete i sebi, izmedju ostalog.

Mica

pre 5 godina

Ne sme se dozvoliti nasilnicima da ruse Beograd.

Darko

pre 5 godina

Verujem da ce nadlezni organi krenuti u sankcionisanje ovakvih prekrsaja, posto ovo ne vodi nicemu.

Zorana

pre 5 godina

Mora se krenuti na kaznjavanje. Ovo prevazilazi vise svaku meru. Pustis ih kao mirno da protestuju oni demoliraju grad!

Ljuba

pre 5 godina

Pa,da...porušili su ograde, da bi zaustavili radove...oni ne žele da se Beograd gradi. Hoće da se sve obustavi, da sve bude isto..i da bude, kako predsenik Vučić ništa nije uradio za Srbiju. A svi znamo koliko on radi, i koliko ulaže u svoju zemlju. Želimo stabilnu Srbiju sa Vučićem, a ne propalu Srbiju sa SzS-om.

mira

pre 5 godina

Zalosno je to sto opozicija misli da ima pravo da unistava grad u kome zivi. Narodu Srbije je dosta nasilja, sukoba, nereda... Srbija ne treba da se vraca u proslost i verujem da ce im se stati na put. Treba verovati u nase organe, oni znaju sta rade.

Nindza

pre 5 godina

Jadno i bedno ponasalje gospode iz partije saveza za srbiju.

Marija

pre 5 godina

Svi koji cine stetu i unistavaju grad moraju krivicno da odgovaraju jer niko ne zeli da snosi posledice huligana.

Danijel

pre 5 godina

Kada vec ne mogu da kradu novac, i ograda im dobra. Bolest Kleptomanije, strasno!

Iki

pre 5 godina

Није их брига шта остављају потомцима,није их жао да руше и уништавају,само би власт хтели!

caca

pre 5 godina

Lepe reci ne dopiru do njihovih mozgova!!!!Oni znaju samo da unistavaju,lazu,kradu,prave haos po gradu,....

Tina

pre 5 godina

Najstroze ih treba kazniti za unistavanje imovine. Svako se trudi da se sto vise izgradi u svom gradu, oni su nasli da unistavaju. Stidite se!

Natasa

pre 5 godina

Protestanti treba da se dozovu pameti ako je uopšte i imaju!

Miki

pre 5 godina

Ružno je jako činiti štetu našoj prestonici!

Marko

pre 5 godina

Svako normalan će osuditi ono divljanje po gradu,stvarno bruka i sramota!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija