• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

08.04.2019

08:09

ĐILAS PAO ISPOD 10 ODSTO! Posle serije nasilnih incidenata opozicija IMA SVE MANJU PODRŠKU!

Politika

ĐILAS PAO ISPOD 10 ODSTO! Posle serije nasilnih incidenata opozicija IMA SVE MANJU PODRŠKU!

Podeli vest

Istraživanje Stratedžik marketinga rađeno 4. i 5. aprila pokazalo da SZS podržava samo 9,8 odsto birača, dok bi za Vučića i SNS glasalo 53,9 odsto. SPS ima 12,2 odsto, a PSG pao na 6 odsto

Kada bi u narednu nedelju bili održani vanredni parlamentarni izbori, Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića ubedljivo bi pobedila sa čak 53,9 odsto dobijenih glasova. Istovremeno, Savez za Srbiju Dragana Đilasa ne bi osvojio ni 10 odsto glasova, što je njihov najslabiji rezultat u poslednjih šest meseci.

Ovo pokazuje poslednje istraživanje javnog mnenja koje je obavila agencija 'Stratedžik marketing' 4. i 5. aprila na uzorku od 1.100 građana metodom telefonske ankete.

Ubiše ih performansi

Prema ovom istraživanju, na drugom mestu iza naprednjaka našao bi se SPS Ivice Dačića sa 12,2% glasova, dok bi treći bili đilasovci iz SZS sa tek 9,8 odsto.

Foto: Tanjug/informer

Naprednjaci sve jači

Politička scena u Srbiji je stabilna, a protesti koje organizuje opozicija ne da nisu uzdrmali SNS nego im je rejting dodatno skočio
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Iznad cenzusa bi se našao još samo PSG Sergeja Trifunovića, koji trenutno ima podršku 6,2 odsto ispitanika (prošlog meseca imao je skoro devet odsto). U slučaju vanrednih izbora, izvesne šanse da uđu u parlament imali bi još samo radikali Vojislava Šešelja, koji su 'izmereni' na četiri odsto. Svi drugi su daleko ispod cenzusa od pet odsto.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da ovi rezultati pokazuju pre svega da je politička scena u Srbiji stabilna i da protesti opozicije ne da nisu uzdrmali vladajuće stranke već im je rejting i dodatno skočio.

Foto: ilustracija/rojters/tanjug

(VIDEO) DOBROMIROVIĆ NA PINKU: Đilas i Obradović viču da Vesić ruši Beograd, a ustvari ga oni ruše!

 

- Naprednjaci i SPS imaju disciplinovano biračko telo. To pokazuju gotovo sva istraživanja. Sa druge strane, pad SZS ispod deset odsto jeste posledica nedavnih dešavanja i nasilnih akcija koje su iskorišćene za kontrakampanju - objašnjava Stanković, dodajući da je veliko pitanje šta će biti sa rejtingom opozicije ako nastave sa bezidejnim performansima zasnovanim isključivo na nasilju.

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ OSUĐUJE NASILJE ĐILASOVIH HULIGANA : Ne činite štetu našoj prestonici

 

S druge strane, marketinški stručnjak Saša Borojević smatra da SNS ima stabilan rejting zahvaljujući pre svega aktivnostima na polju ekonomije i reforme finansija, obrazovanja i penzionog fonda.

Foto: Informer

- Opozicija je potpuno zbunjena, bez ideje i konkretnog programa. Jedini njihov politički program bio je takozvani sporazum sa narodom, koji je već viđena stvar iz vremena DOS. Oni naprosto nemaju šta novo da ponude biračima - naglašava Borojević.

Prostakluk se ne isplati

Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže da najnovije istraživanje javnog mnjenja i rast rejtinga SNS pokazuju da građani Srbije ne žele nasilje i prostakluk, već rezultate.

- Rast rejtinga SNS je u direktnoj vezi sa rezultatima koje pravi predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić. Građani sve većom podrškom nagrađuju njegov trud i marljiv rad. Sve većem broju građana jasno je ko u ovoj zemlji radi i trudi se da od Srbije napravi normalnu, jaku i stabilnu zemlju, a ko želi da ona bude slaba i nesuverena - naglašava Glišić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nebojsa

pre 5 godina

Ali zasto onda trotisite toliku energiju pisajuci o ljudima koji su ispod 10%?

dejo

pre 5 godina

Kako vreme bude odmicalo rejting ce mu sve vise padati jer Djilas nista ne nudi gradjanima sem sukoba.

Bojana

pre 5 godina

Kristalno je jasno da narod ne voli nasilje i vandalizam, samim tim nikada ne bi podržali nasilne lidere opozicije kao što su Đilas i ostali.

Sanja

pre 5 godina

Svi drugi su bolji, szs je druzina Boze me sakloni.

sasa

pre 5 godina

Nece normalna Srbija da trpi nasilje i siledzije

Andrej Milovanovic

pre 5 godina

Tako je, zato i moramo da se otarasimo Vucica i njegove parazitske sekte! Fasisti nam vode drzavu, dosta je bilo. Ovoga puta se ne sme preskociti tkz "6.oktobar", lustracija za sve politicare, novinare i javne sluzbenike koji ocigledno rade protiv interesa naseg naroda, protiv ustava Repulike! Poceti od predsednika drzave.. vidimo se sledece subote, zivela slobodna Srbija!

Nena

pre 5 godina

Normalno, niko ne podrzava nasilnike i siledzije.

Maja

pre 5 godina

Kad sami sebi jamu kopaju... Ubiraju plodeove svoga rada, jer za bolje i nisu...

Milentija

pre 5 godina

Narod nije lud da podrzi opoziciju koja postaje sve nasilnija zato sto nema podrsku naroda...Sve ce manje da ih podrzavaju....

Rob Lowe

pre 5 godina

Treći osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom se Srpska napredna stranka obavezuje da Draganu Đilasu, jednom od osnivača Saveza za Srbiju, plati 100.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti. Tužba protiv SNS podneta je zbog njenog saopštenja u kojem se Đilas naziva "lopovom", "tajkunom", "prevarantom", etiketira se kao neko ko "krade" i ko bi "ponovo da pljačka"

Stefan Stefan

pre 5 godina

On jos nije svestan da ce pasti ispod cenzusa,jer narod nece nasilnike politicare

Rajko

pre 5 godina

Lepo mu je profesor rekao:U klupe tamo je mesto a ne ulica.Ali on i njemu slični beže od poslaničkih klupa,gde treba nešto pametno reći,obrazložiti stav,ako ga uopšte i ima.Ali je njemu lakše da čupa saobraćajne znake iz betona , jer za to mu ne treba pamet. Naučio je on još od studenskih dana ,kada je bio studenski lider sa Mašinskog fakulteta da ako budeš studenski lider ,ne moraš da spremaš ispite,ne moraš da ideš na predavanja , sve ti pada sa neba.Čudim se normalnim ljudima koji ga podržavaju.

Mirko

pre 5 godina

Posle cirkusa koji je priredio ko bi normalan glasao za njega.

AleksMache

pre 5 godina

Šta je očekivao da će mu takvo ponašanje podići rejting?

Ana

pre 5 godina

Djilas ce stici na 1%, jer narod ne zeli buducnost punu nasilja, kakvu nam on nudi.

ana

pre 5 godina

Kako se ponasa i radi takvi su mu i rezultati nista začudjujuće.

caca

pre 5 godina

Pasce on i ispod nule svojim bahatim i nasilnim ponasanjem!!!

Dr Miodrag Kulić

pre 5 godina

Juče je ministar vojni Vulin izjavio da Srbija mora što pre da se razgraniči sa Kosovom. Savez za Srbiju je dao saopštenje - to nikako! Treba se držati Rezolucije 1244, Ustava Srbije a i interesa Srbije da ostane celovita! A Informer i drugi režimski mediji to nisu saopštili. Da li to znači da se oni stide Vulina, Vučića i drugih "rodoljuba" i da su intimno za" izdajnički" SiZ? Da li neko može da mi objasni, kako je onda SiZ izdajnička a vlast patriotska?

Andrej Milovanovic

pre 5 godina

10 % slobodno misleceg dela populacije, ljudi koji ne gledaju Pink i vase novine citaju iz zabave. Tih 10 % je spremno da brani slobodu telima za razliku od vasih botova koje vozakate po Srbiji za dnevnicu. Gori ste od sekte, sve sa onim mediokritetom kao glavnim vodjom/guruom. Vidimo se 13. aprila. Zivela slobodna Srbija!

Rajko

pre 5 godina

U svakoj zemlji postoji 10% ekstrema.Mene i ostale normalne nećete videti 13.aprila,videćete se međusobno vi "slobodno misleći" .Zar ne vidite da vođe protesta nisu sposobni za bilo koji dijalog,nemaju nikakav program, zar stvarno mislite da njih vode uzvišene ideje za ovaj narod a ne nečiji novac za ostvarenje ciljeva koji su u tuđem interesu.Možda se "žuti" i imali neke dobre ideje ali ih je sadašnja vlast usvojila i ostavila ih bez ideje.Tuga je gledati B.Obradovića kako divlja po Beogradu.

Jovana

pre 5 godina

Đilas je prošlost. Bilo nekad ne ponovilo se.

Anka

pre 5 godina

A da je opoziciju neko terao da se tako ponaša... Sami su krivi za svoj rejting. Na dnu su gde i pripadaju.

Mihajlo

pre 5 godina

Djilas ima 10%!! Pa nije valjda da u našoj državi ima 10% nasilnika. Mnogo je to.

Dare

pre 5 godina

A šta je to čudno? Pa naravno da nasilnici neće imati podršku ni opozicije ni naroda.

Nale

pre 5 godina

Nikada i nije imao pravu podrsku. Podrzavala ga je grupa koja voli akcije i nasilje.

Luka

pre 5 godina

I oni takvi kao Đilas koji ni nemaju ni 10% podrške naroda bi da ruše vlast. E pa normalna Srbija im neće do dozvoliti jer fašistički stavovi opozicije na čelu sa Đilasom, Jeremićem i Obradovićem su dojadili našem narodu.

Djenka

pre 5 godina

A koliko njih podrzava "Malog Mitu" Obradovica ?

Iki

pre 5 godina

Зар је очекивао нешто друго?

Marija

pre 5 godina

Ne zeli narod nasilnike na vlasti! Opozicija tone u svom blatu!

mita

pre 5 godina

Đilas nema pametne političke ideje koje bi ponudio narodu,propagira samo nasilje i sve manje ima pristalica!

Nada

pre 5 godina

Cini mi se da je gradanima dosadilo opoziciono smaranje i dangubljenje,od kojih nema nikakve vajde .Gradani zele red i mir i normalne uslove u kojima mogu da rade i grade.

Tina

pre 5 godina

Bude li nastavio sa ovakvim ponasanjem ostace i bez tih 10 odsto.

Nenad

pre 5 godina

Ima do izborima da bude na 5 %, a i to im je puno..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija