• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

08.04.2019

13:05 >> 13:09

DODIK NACRTAO KARTU SRPSKE DRŽAVE, ČINE JE SRPSKA, SRBIJA I DEO CRNE GORE: Ovo će baš iznervirati region i EU!

Politika

DODIK NACRTAO KARTU SRPSKE DRŽAVE, ČINE JE SRPSKA, SRBIJA I DEO CRNE GORE: Ovo će baš iznervirati region i EU!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik govorio je da li je i dalje za ujedinjenje Republike Srpske i Srbije i šta misli o Sarajevu

Dodik je tom prilikom  u intervju za portal Espreso.rs nacrtao mapu srpske države koja će, kako kaže, jednog dana postati realnost, a u nju ulazi Republika Srpska, Srbija, pa čak i delovi Crne Gore.

- To je prirodna stvar, ta vrsta neke integracije mora postajati. Ja se nikad ne bih odrekao Republike Srpske i njene autonomije, čak i njenog državnog kapaciteta koji treba povećati, ali znate nama često dođu i kažu "Znate ima složenih zemalja koje funkcionišu". Tada nam navedu primer Austrije, Nemačke, naravno ne pričaju o Belgiji ili Bavarskoj. Bavarska ima svoje predstavništvo u Briselu. S druge strane, kada mi pokrenemo pitanje svoga predstavništva u Briselu onda se digne galama. A zašto? Zašto mi ne bi bili dio jednog integrisanog društva na ovom prostoru? - pita Dodik.

On kaže da se to neće desiti sada, ali je siguran da će to biti u ovom veku.

BLOKIRANJE SRBIJE HRVATSKI NACIONALNI INTERES: Od ustaša se ništa drugo i ne može očekivati!

- Stvoriće se uslovi za srpsku nacionalnu integraciju i tu treba biti pametan. Naša politička želja je to - naglašava Dodik.

On ističe da su Srbi iz Republike Srpske zagledani u Srbiju i da je to sasavim normalno i očekivano.

PROFESOR MAJKL ČOSUDOVSKI: Jugoslaviju je Vašington "razorio" još 1974! KRVAVI DEO OBAVILA CIA!

- U šta bi gledali? Da neće u Sarajevo? Ili u Zagreb? Mi smo ovde Srbi, mi smo pripadnici jednog velikog naroda koji je prošao golgotu stradanja u Velikom ratu, u Drugom svetskom ratu, pa i u ovom poslednjem ratu na ovim prostorima. Ovaj narod je sve to preživeo pa i nemilosrdne sankcije i šta ja i u koga da gledam? Meni Sarajevo ničim ne privlači. Kada bih mogao nikada tamo ne bih otišao, ali eto obavljam tu dužnost pa moram da odem. S druge strane, išao bih svaki dan u Beograd. Šta sad? Ja treba da glumim nešto? Ja nisam političar koji glumi - zaključio je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nile

pre 5 godina

Pa tako se i 91g crtale karte i vuikle linije ali se jedino u Evropi nova repiblika Kosovo nije nactrala nego se od 95g kuka i krivi druge?

Nikola

pre 5 godina

Kako se 'republjik kosova' nacrtala, isto tako cemo je i obrisati xD Ne mislis valjda da su nato vojnici na Kosmetu tu da stite Srbe od Albanaca ili da cuvaju Albance od onoga sto ce im se pre ili kasnije dogoditi? Nicija nije do zore gorela, pa nece ni Natova, a tad ide brisanje, ili bolje receno resetovanje xD

Saša

pre 5 godina

Dobićete nešto što mi ne daju da napišem pa ću zato napisati da će te dobiti šipak

Juznoprugas

pre 5 godina

Videcemo na kraju za koju godinu ili mesec kome ce sipak a kome gusenica od Ruskog tenka? U ovu mapu treba docrtati jos Skoplje-Prizren i Srpsko more na obali Crne Gore. Kralju Pero mi bi hteli znati,kako ce se ova zemlja zvati?

bre bre

pre 5 godina

A ti si prozorljiva baba? I ti ćeš da dobiješ nešto što neće da objave, a što svakako nije šipak!

Nikola

pre 5 godina

A ko si ti da odredjujes da li ce Srbi dobiti ( ono sto vec jeste srpsko) ili nece? Tebe cemo da pitamo, sve trcimo xD

Milemalivuk

pre 5 godina

Vi u Srbiji jacajte vojsku a mi u RS policiju I to ce biti jedini garant ostvarenja ovih granica

hag

pre 5 godina

Pa zar niste imali i više od toga 90ih,a s druge strane niko nije mao bukvalno ništa???!!! I.....pravoslavnim nema u HRV,u BIH od iste sudbine ih sačuvala medjunarodna zajednica, Kosovo Republika,Srbiji fali 1/4 teritorije,Vojvodina se sprema da bude republika isto kao i Sandžak.... Vi još živite na guslarskim mitovima ? :)))

Nikola

pre 5 godina

To njih najvise i boli, sto znaju da ih Srbi vise nikada nece cekati praznih ruku da ih vode na klanje kao ovce kao sto je bio slucaj u dva svetska rata...

NEVEROVATNO

pre 5 godina

Novac.jutarnjilist.hr Bitka protiv bijele kuge 'Milijun kuna za obitelji koje žele doći kod nas! A kuću od 90 m2 nudimo za 80.000 kuna'

Zivorad

pre 5 godina

Dobit cete opet po prstima.. opet ce Rača biti zakrčena.. dalje prste od Hrvatske Bosne..

Nikola

pre 5 godina

Polako druskane, mac ima dve ostrice imaj to na umu svaki put kada pretis pogotov nekom ko vas je potukao u oba svetska rata..Jedno je ratovati protiv Srba iz Knina i par okolnih sela, a sasvim drugo pretiti Srbiji...Zadnja dva put kada ste testirali nase strpljenje vrlo brzo vam je Beograd postao glavni grad ( i bio vam je duze glavni grad oz Zagreba). Tako da polako s te pretnje, da opet ne budete morali preko Alpa i pacovskim kanalima put Latinske Amerike :)

vuke

pre 5 godina

Sasa ,ti si u pravu, a ko je u pravu dobije k..u.

miki

pre 5 godina

Koja moras biti budala pa da ovako nesto izjavis. '90 su se crtale mape pa je sve zavrsilo u krvi. Skinite ovu budaletinu sa grbace cijelog Balkana.

Nikola

pre 5 godina

A nije vam smetalo dok su Slovenci, Hrvati i muslimani cepali Jugoslaviju i crtali neke svoje teritorije i granice, uglavnom bez Srba, a sada kad i Srbi 'igraju' vasu igru ljutite se...E pa ne mozes se pozivati da su granice svetinja ako jednom i sam nisi postovao Jugoslovenske granice...To vam je sistem spojenih sudova, pandorina kutija kad se jednom otvori nema nazad...

Tole

pre 5 godina

A ko je on da crta mape. Prvo, covek izgleda uopste ne zna istoriju. .. zna se gde su srbi vekovima ziveli. Politicari mnogo sebe dozvoljavaju.

Nikola

pre 5 godina

Prva srpska drzava nastala je upravo na teritoriji danasnje Bosne i Hercegovine. Izguglaj malo kako su glasile titule bosanskim kraljevima...Ili u stvari, ne moras guglati evo ja cu ti reci: ,,kralj Srba, Bosne, Primorja i Humske zemlje''. Imali bar jedan bosanski kralj u cijoj tituli se pominju hrvati, bosnjaci, muslimani ili bilo sta? Koliko znam nema, pominju se samo Srbi...Doduse vas nisu mogli ni da pominju jer ste vi nastali mnoogo godina kasnije nakon svega toga.

hogar

pre 5 godina

Evo i ja nacrto kartu.Nema tzv.rs nikako,Bosanska država sa kompetnim Sandžakom i dijelom južne dalmacije,Velika albanija sve do Niša-uključujući niš,Vojvodina dio Madjarske i Hrvatske,a srbija mala ali kompaktna,kratka granica,laka za kontrolisati...idealno ;)

Nikola

pre 5 godina

Da samo sto ti kad izadjes iz svoje sobe i krenes van Sarajeva doceka te tabla 'Dobrodosli u Republiku Srpsku'...Ti tako nesto mozes samo da sanjas da vidis na Drini, Savi pa i Uni ili u Raskoj :) Uzivajte na 23% trokutistana i ne leprsajte previse, moglo bi se desiti da vam zivotni prostor padne ispod 15% kao onomad, jednom...:)

kiza

pre 5 godina

Sto ih nije crtao devedestetih nego je dezertirao i svercovao. Nece njegova deca i unici ici da ratuju. Njemu je potreban rat da sakrije sve svoje kriminalne radnje.

Alen

pre 5 godina

On bi mogao zbrisati u Rusiju, kada ga pritisnu jednog dana zbog para ...

Anti rusofil

pre 5 godina

Nazalost to je samo za unutrasnje konsumiranje.RS niko u svet ne poznaje a Kosovu preko 116 zemalja

Genti

pre 5 godina

bolje ti nacrtaj mapu svoga groba,ti nisi ni za cuvar svinje

Vlaho

pre 5 godina

SVE SU TO GLUPOSTI I SNOVI . SAMO JEDNO JE SIGURNO BOSNA CE AKOBOGDA DA GRANICI VELIKIM DIJELOM SA VELIKOM ALBANIJOM I JEDNIM MANJIM DIJELOM SA BEOGRADSKIM PASALUKOM.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija