• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2019

10:01

VUČEVIĆ PORUČIO: Provokacije prištinskih vlasti direktno ugrožavaju opstanak srpskog naroda u pokrajini!

Politika

VUČEVIĆ PORUČIO: Provokacije prištinskih vlasti direktno ugrožavaju opstanak srpskog naroda u pokrajini!

Podeli vest

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da provokacija prištinskih vlasti koje direktno ugrožavaju ne samo srpsku privredu več i opstanak srpskog naroda u pokrajini uznemiravaju i brinu sve građane Srbije

Vučević je to rekao u razgovoru s predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem, prenosi televizija Most.

On je nakon sastanka rekao da nije posao onih koji dolaze sa područja centralne Srbije ili Vojvodine da daju neke snažne političke parole kada posete Kosovo i Metohiju, već da dođu i vide šta je moguće učiniti da se narodu pomogne.

Prema njegovim rečima, posle svih jednostranih poteza Prištine od kojih je poslednji raspisivanje lokalnih izbora na severu Kosova, očekivanja od sutrašnjeg susreta predstavnika Srba sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem su velika.

- Pitanje Srba na KiM uslovljava pitanje cele Srbije. Moramo da pričamo o budućnosti, a ne o prošlosti ili sukobima između Srba. Siguran sam da ćemo mudrošću, ozbiljnošću i odgovornošću predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji, državnog vrha Srbije uspeti da odgovorimo na sve izazove i probleme, da budemo pametni, strpljivi, da čuvamo naše državne interese, a pre svega da čuvamo Srbe na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučević.

DAČIĆ IMA IDEALNO REŠENJE: DAJTE KOSOVU VIZNU LIBERALIZACIJU, MI ĆEMO AUTOBUSE!

On je dodao da ćemo se boriti zajedno, političkim sredstvima da se sacuva srpski narod ističući da po nekim pitanjima moramo da budemo jedinstveni.

- Ima li važnijeg pitanja od sudbine Srba na Kosovu i Metohiji? To pitanje ustvari uslovljava pitanje cele Srbije - rekao je on.

Aleksandar Spirić istakao je da je poseta delegacije iz Novog Sada i podrška koja se upućuje narodu na Kosovu i Metohiji, potvrda trajne i neraskidive veze sa državom Srbijom, sa Vojvodinom, i sa tamošnjim srpskim narodom.

I TERORISTI OVK SU UKAPIRALI, NEMAJU ŠTA DA TRAŽE NA SRPSKOM KOSOVU: Shvatili da za njih nema nade, beže u EU!

Kako je rekao, izazovi za srpski narod su danas veoma veliki, i u ovom momentu jako je važna podrška samog Beograda, Novog Sada, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- U ovom momentu su jako važni solidarnost i jedinstvo kako bi održali trajne i neraskidive veze sa državom Srbijom. Ovo je momenat da svi zbijemo redove i sačuvamo svoja ognjišta i potvrdimo stav da odavde nema nazad, da ostajemo ovde da gradimo bolje i perspektivnije prilike za život nas i naših porodica. Ne samo na prostoru našeg grada, već svuda na Kosovu i Metohiji gde srpski narod živi - poručio je Spirić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojana

pre 5 godina

Svakodnevno bombardovanje provokacijama od strane Pristine.

Luka

pre 5 godina

Nas narod je skroz ne zasticen na Kosovu, teror je sve ucestaliji sa samo jednim ciljem da se i ono malo Srba sto je ostalo protera sa svojih ognjista. Sve to strane mirovne snage gledaju i svojim postupcima odobravaju.

Vesna

pre 5 godina

Ugrozavaju i te kako opstanak naseg naroda na KiM.

Isidora

pre 5 godina

U Srbiji niko ne želi sukobe, ovo se mora rešiti na miran način

Miki

pre 5 godina

Provokacije od strane opozicije ugrožavaju opstanak!

Katarina

pre 5 godina

Pristina bolje da izadje iz cele price, sve je vec pokazano !

Goran

pre 5 godina

Nas predsednik vodi dobru politiku i za svaki problem nalazi resenje mirnim putem bez oruzja. Najbitniji je mir u regionu.

mica

pre 5 godina

Vlada republike Srbije reaguje sasvim mirno i diplomatski na sve provokacije pristinskih vlasti.

Luna

pre 5 godina

Pa naravno da ugrožavaju opstanak Srba na prostoru KiM svojim provokacija na temu izbora...to sve sprecava nastavak dijaloga.

Ivan

pre 5 godina

Kosovski Albanci uz svu pomoc Amerike i zapada nece uspeti da proterau Srbe sa Kosova i Metohije .

rina

pre 5 godina

Svi brinemo za nas narod na KiM i nadamo se da ce uskoro doci do nekog resenja!

Nata

pre 5 godina

Našem narodu na KiM moralna podrška kao i podrška u strateškom smislu. Ne smemo ih ostaviti na cedilu, moraju nadmudriti Tačija.

duda

pre 5 godina

Americki miljenici i sluge nastavljaju sa provokacijama,cak i prema svojim gospodarima.

vitez

pre 5 godina

Ma samo mogu da provociraju ,jednostavno nije ista pozicija Srbija kao 90tih ...sada je drugacija situacija ima i na nasoj strani podrska u svetu ... doci ponovo nase vreme

radica

pre 5 godina

Priština i dalje provocira, ne poštujući ni EU ni Srbiju. Najbolje bi bilo da raspišemo referendum i da stavimo tačku na ovu priču.

zlatan

pre 5 godina

Vučević je u potpunosti u pravu,ali izgledada mnoge u demokratskom svetu ovo pitanje ne zanima kad su Srbi u pitanju.

ANA

pre 5 godina

Nadamo se da će te provokacije uskoro prestati i da ćemo moći da nastavimo dijalog.

Danilo

pre 5 godina

Necemo dozvoliti da provokacijama izazovu nasu reakciju i da nas uvuku u neki novi ratni sukob.

markopetrovic

pre 5 godina

Njima je cilj da Srbe izloluju i da ih nateraju da se povuku iz svih institucija

Kosovka devojka

pre 5 godina

Dokle ce samo Pristini vise da se dozvoljava ovoliko provociranje Srbije...

MILA

pre 5 godina

Naravno da smo svi zabrinuti za naš narod na KiM

marko

pre 5 godina

Provokacije iz Prištine su usmerene ka zatiranju svega što je srpsko.

MINJA

pre 5 godina

Ove Prištinske provokacije odoše u nedogled,pod hitno se moraju zaustaviti.

Nevena

pre 5 godina

Gradonacelnik Milos Vucevic je u pravu, mir i stabilnost regiona je politika koju propagira Srbija. To je kljuc uspeha moderne Srbije. Siptari pokusavaju da nas isprovociraju ali tesko da ce uspeti, posto vise nemaju podrsku ni EU ni SAD.

Igor

pre 5 godina

Priština konstantnim provokacijama a posebno raspisivanjem izbora jasno pokazuje da ima za cilj da nasilno preuzme sever Kosova!

Ema

pre 5 godina

Neophodno je sacuvati mir i stabilnost zajednice srpskih opstina na Kosovu.

aca

pre 5 godina

Dok se mi žalimo svetski zapadnim demokratskim državama,da su nam ugrožena najosnovnija ljudska prava na KiM,oni zapravo to i žele da provociranjem i plašenjem srbskog naroda,naprave etnički isto Kosovo!

Rados

pre 5 godina

Pristina uporno sabotira dijalog to i jeste cilj njihovog ponasanja.

Mirjana

pre 5 godina

Zato sada srbi treba da pokazu koliko su slozni i da im niko nista ne moze. Samo tako slozni mozemo opstati i nikako drugacije.

Milan

pre 5 godina

SRBI OSTAJU I OPSTAJU NA SVOJIM OGNJIŠTIMA..NE NASEDAMO NA PROVOKACIJE

Marko

pre 5 godina

Svet mora da uvidi kakav se teror vrši nad našim ljudima na Kosovu.

Nale

pre 5 godina

Srpski narod na Kosovu je godinama ugrozen i pod pritiscima siptara.Vreme je da se njihov polozaj popravi da bi ziveli bezbriznije.

jana

pre 5 godina

Priština ima samo jedan cilj, da protera i ono malo Srba što jenostalo na KiM

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija