• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.04.2019

17:10

(FOTO) PREMIJERKI PLAKETA za doprinos jačanju bezbednosnog sektora

Politika

(FOTO) PREMIJERKI PLAKETA za doprinos jačanju bezbednosnog sektora

Podeli vest

Predsednici Vlade Ani Brnabić danas je uručena plaketa Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine za doprinos izgradnji i jačanju kapaciteta sektora bezbednosti i civilne kontrole službi bezbednosti

Priznanje je premijerki uručio predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić. 

Premijerka Brnabić je, zahvalivši na uručenoj plaketi, kazala da je to priznanje za nju veoma značajno.

- Odbor za kontrolu službi bezbednosti je u sadašnjem sazivu realizovao skoro 40 aktivnosti, među kojima su sednice na kojima je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Srbiji i izveštaji o radu službi bezbednosti, kao i nadzorne posete direkcijama i regionalnim centrima službi bezbednosti u celoj zemlji. To pokazuje koliko institucije Srbije odgovorno rade na bezbednosti svih građana, kao i na sprečavanju svih vidova kriminala i korupcije - izjavila je premijerka. 

Ona je pohvalila naporan i predan rad svih pripadnika službi bezbednosti u našoj zemlji, koji su značajno doprineli da se unaprede dosadašnji rezultati i obezbedi veća bezbednost građana.

Bečić je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na naporima za unapređenje sektora bezbednosti u kojem, kako je istakao, postoji mnogo izazova.

Foto: Tanjug

- Uručenjem ove plakete želeli smo da istaknemo pojedince i institucije koji svakodnevno doprinose izgradnji i unapređenju sektora bezbednosti, kao i da odamo priznanje za sve što je do sada učinjeno na poboljšanju materijalnog položaja i uslova rada pripadnika službi bezbednosti, Vojske i policije - rekao je Bečić. 

Dodao je da će članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti nastaviti s redovnim nadzornim posetama regionalnim centrima službi bezbednosti, kako bi se i na terenu uverili u zakonitost i efikasnost njihovog delovanja, ali i kako bi imali priliku da u neposrednom razgovoru sa pripadnicima službi bezbednosti sagledaju potrebe i mogućnosti za dalje unapređenje uslova njihovog rada. 

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja Vlade Srbije, parlamenta i resornih odbora na izuzetnom nivou i da će nastaviti rad na njenom daljem unapređenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija