• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2019

00:23

SMENA RUSKIH AMBASADORA: Harčenko u junu zamenjuje Čepurina

Politika

SMENA RUSKIH AMBASADORA: Harčenko u junu zamenjuje Čepurina

Podeli vest

Novi ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko stupiće u junu na dužnost, kada će tu funkciju napustiti aktuelni ambasador Aleksandar Čepurin, piše "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore

Prema izvoru lista, Čepurin će karijeru nastaviti u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Harčenko je bio ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini od 2009. do 2014. godine, a važi za odličnog poznavaoca balkanskog regiona.

Bio je uz predstavnike SAD i EU u posredničkoj trojci za rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije, a učestvovao je i u radu Saveta za implementaciju mira koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma.

Iz Moskve u Beograd dolazi sa pozicije šefa Četvrtog evropskog odeljenja u ruskom ministarstvu spoljnih poslova.

Njegov dolazak moze se protumaciti i kao teznja Moskve da zadrzi uticaj na Balkanu, naročito imajući u vidu desavanja oko rešavanja pitanja Kosova, kaze izvor "Blica".

Harčenka je ranije spominjao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ocenio da je "istaknut oštar, snažan diplomata" kao i da je jedan od "ruskih diplomatskih specijalaca". 

Harčenko je poslednji put davao izjave koje se ticu Kosova početkom 2017. godine kada je rekao da je Rusija u kontaktu sa Beogradom zbog pogoršanja situacije sa Prištinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija