• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2019

13:49

VID'LA ŽABA... I PRIŠTINA ZOVE FOLKSVAGEN! Plakaćete od smeha kad pročitate ŠIPTARSKE ARGUMENTE u pozivu Nemcima da grade fabriku na Kosmetu!

Politika

VID'LA ŽABA... I PRIŠTINA ZOVE FOLKSVAGEN! Plakaćete od smeha kad pročitate ŠIPTARSKE ARGUMENTE u pozivu Nemcima da grade fabriku na Kosmetu!

Podeli vest

Priština je danas uputila poziv kompaniji Folkvagen da investira na Kosovu i Metohiji, preneo je danas prištinski portal Telegrafi.com

Portal prenosi pismo ministra trgovine i industrije Endrita Šalje, upućeno Upravnom odboru Folksvagena, u kojem stoji da "na osnovu informacija da kompanija planira investicije u jugoistočnoj Evropi, to ministarstvo i kosovska vlada žele da izraze svoju spremnost da služe u pravcu uvodenja te investicije na Kosovo".

Šalja u pismu navodi da Kosovo i Metohija zauzima 44. mesto u izveštaju Svetske banke za lako poslovanje i da je "zemlja sa najboljim geografskim položajem u regionu".

SVETSKA BANKA POHVALILA REFORME: Srbija je najbolja u regionu!

Prema pismu, dodaje se da su mlado stanovništvo i zakonska osnova glavni razlozi da Folksvagen investira na Kosovu.

Šalja se u pismu poziva, kao na dodatni argument, na "preferencije građana regiona u pogledu automobila". 

"Severna Makedonija i Albanija mogu se oceniti kao zemlje u kojima građani voze "mercedes", Srbija se može nazvati Fijatovom lokacijom zbog činjenice da tamo postoji fabrika. Kosovo se nesumnjivo može nazvati Folksvagenovim mestom, jer su vrlo popularni medu našim građanima. Verujem da imamo najveći broj "folksvagen" automobila po glavi stanovnika", piše Šalja, a prenosi Telegrafi.com.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 5 godina

Folsvagen napravljen na Kosovu ima bi određenu dozu zračenja. Po noći bi blago svetlio :)

RINGISPIL

pre 5 godina

Nisu Šipci naivni. Svaki folksvagen bi imao barem tri cetiri posebna bunkera. Oni bi napravili najbolju limariju u evropi.

hag

pre 5 godina

Mogla bi srbija da zaplače!Zaboravljate ko je napravio Kosovsku državu?

CVele

pre 5 godina

Gospodo sa Kosova,Folksvagen proizvodi automobile, a vi pomislili da prave igle,špriceve i gumene podveze za vene.Pa nije prešli ste se !!!

Crni

pre 5 godina

VID'LA ŽABA..GDE SE KONj VUCIC POTKIVA ..... I PRIŠTINA ZOVE FOLKSVAGEN

kara đorđe

pre 5 godina

Što da ne zovu. Zovu prijatelje iz "napredne" Evrope. A. s obzirom da su stabilno i napredno društvo, mogu da se nadaju iFOLKSVAGENU I ŠEVROLETU A NARAVNO I ROVERU.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17