• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2019

15:16

MINISTAR ĐORĐEVIĆ NAJAVIO: Otkup stanova za vojne i civilne invalide u što kraćem roku!

Politika

MINISTAR ĐORĐEVIĆ NAJAVIO: Otkup stanova za vojne i civilne invalide u što kraćem roku!

Podeli vest

Inicijativa koja će omogućiti otkup stanova izgrađenih iz sredstava Japanske donacije i sredstava NIP-a koji su vojnim invalidima i korisnicima porodične invalidnine dodeljeni u zakup ponovo će biti prosleđena svim lokalnim samoupravama, saopšteno je iz Ministarstva za rad

Resorni ministar Zoran Ðorđević rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić dao jasne smernice da je briga o borcima, njihovim porodicama i tradiciji nešto čemu ovo ministarstvo treba da posveti posebnu pažnju , navodi se u saopštenju.

Za sledeću nedelju najavljen je sastanak predstavnika ministarstva i poslovnih banaka na kome će biti razmatrane mogućnosti da se ovim korisnicima odobre povoljniji krediti radi otkupa navedenih stanova.

VESIĆ: Bilo je dosta ćutanja, ovo je naš protest!

 

U saopštenju se navodi da je pripremljena radna verzija Nacrta zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, u čijoj su pripremi učestvovali i predstavnici udruženja, kao i da će se u najkraćem mogućem vremenu sprovesti postupak javne rasprave u vezi ovog teksta nacrta zakona. 

Takođe, kada je u pitanju ostvarivanje prava na ortopedska pomagala vojnih invalida, na predlog predstavnika udruženja, ministar je dao nalog da se odmah pristupi formiranju Radne grupe za pripremu izmena i dopuna Pravilnika o ortopedskim pomagalima vojnih invalida, u čijem će sastavu, pored ostalih, biti i predstavnici vojnih invalida. 

Na sastanku je, na inicijativu ministra, dogovoreno da se konsultativni sastanci predstavnika udruženja i ovog Ministarstva, na kojima bi se sagledavali aktuelni problemi, ubuduće održavaju svakih tri meseca.

POSLANICI VLADAJUĆE KOALICIJE BRANE SKUPŠTINU: Ako đilasovci počnu štrajk glađu, ŠTRAJKOVAĆEMO DUŽE OD NJIH!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, državni sekretar Nenad Nerić i samostalni savetnik Saša Dujović razgovarali su sa 46 boračko invalidskih udruženja, Udruženja civilnih invalida rata i Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije o aktuelnim pitanjima iz oblasti boračko - invalidske zaštite i zaštite civilnih invalida rata.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija