• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2019

10:57

PREMIJERKA BRNABIĆ: Demokratske proteste SzS pretvorio u nasilne!

Politika

PREMIJERKA BRNABIĆ: Demokratske proteste SzS pretvorio u nasilne!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da joj se ne dopada atmosfera u srpskom društvu i da joj je žao što je demokratske i građanske proteste "Jedan od pet miliona" preuzeo Savez za Srbiju i pretvorio u nasilne

Ona kaže da društvo u Srbiji nije podeljeno, iako manja grupa okupljena oko dela opozicije, oko Saveza za Srbiju poziva na nasilje i fizičko i verbalno, te da oni stvaraju atmosferu podeljenosti.

- Imamo dve strane, jedna čini 90 odsto građana i jednu od 10 odsto - rekla je Brnabić za TV Prva i zahvalila se "tolerantnoj" većini građana koji su shvatili da je važno da Srbija bude stabilna, normalna i pristojna zemlja. 

- U redu je da se protestuje, mi smo demokratska zemlja, ali nemojte da pozivate na nasilje. Žao mi je što je Savez za Srbije preuzeo poroteste "Jedan od pet miliona" i izveo iz okvira da oni budu demokratski i građanski i doveo do toga da budu nenasilni - zaključila je ona.

Da bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine, Priština mora da povuče odluku o taksama, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i podsetila da je stav Srbije po tom pitanju jasan i neće se menjati,

- To je minimum što možemo da tražimo. Srbija je prošle nedelje dala još jedan ogroman signal koliko nam je važna regionalna saradnja time što smo, i pored toga što Priština ne poštuje Cefta sporazum, potpisali roming sporazum, jer je on vazan za građane, privredu i regionalnu saradnju - rekla je Brnabić za TV Prva.

(FOTO) PROVALJEN NAJPRLJAVIJI PLAN ĐILASOVACA! U dvorištu škole u centru Beograda policija pronašla PALICE, MASKE I RUKAVICE! Plaćenici je trebalo da napadnu okupljene I ZA TO OKRIVE VUČIĆA!

Upitana šta očekuje od sastanka u Nemačkoj 29. aprila, ona je rekla da je zanima da čuje šta evropski zvaničnici imaju da kažu na tu temu.

- Što se mene tiče, kao predsednice Vlade, stav Srbije je jasan i neće se menjati- da bi se nastavio dijalog, Priština mora da povuče odluku o taksama. Hajde da vidimo da li je moguće da oni još jednom probaju da nagovore Prištinu i naprave pritisak da povuče takvu necivilizacijsku odluku, a onda ćemo svakako nastaviti dijalog - rekla je Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija