• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2019

09:05

DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE POTREBAN, ALI NE OKO BESMISLENIH ZAHTEVA! Maja Gojković ponovila poziv na konsultacije svim poslaničkim grupama u parlamentu!

Politika

DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE POTREBAN, ALI NE OKO BESMISLENIH ZAHTEVA! Maja Gojković ponovila poziv na konsultacije svim poslaničkim grupama u parlamentu!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ponovila je jutros poziv na konsultacije svim poslaničkim grupama u utorak, u 10 sati. Gojković je istakla da je pozvala sve kako bi se započeo dijalog i da "razgovaramo o procedurama, o amandmanima, o dopunama dnevnog reda kao i o tome kako bolje da zastupamo građane u Srbiji"

 

Upitana zbog čega nema dijaloga vlasti i opozicije u parlamentu, Gojković za RTS kaže da ima dijaloga između poslaničkih grupa koje podržavaju rad Vlade i većeg dela opozicije koja učestvuju u radu parlamenta.

Kako je naglasila, 35 poslanika neće povremeno da učestvuje u delu rada Skupštine, što nije znak da nema dijaloga između poslanika koji podržavaju rad Vlade i poslaničkih grupa koje kažu za sebe da su opozicija.

Što se tiče juče iznetog zahteva opozicije da se formira zajednička komisija za fer i poštene izbore, Gojković ističe da su na mitingu sa "neočekivano malom broju prisutnih" izneti besmisleni zahtevi, ali da će ona, kako je dodala, "svakako ovih dana sesti i razgovarati sa predsednikom Republike o svemu".

Prema rečima Gojkovićeve, ovo je predizborna godina i u zemlji koja je kandidat za članstvo u EU, dužni smo da sprovodimo način izbora kao u drugim evropskim zemljama.

- Izborni zakoni ne mogu da se menjaju nekoliko meseci pred izbore i to znaju i oni koji su izneli te besmislene zahteve smišljene posle šetnje - kaže Gojković i dodaje da su te zakone i doneli ti političari koji su juče tražili izmene zakona o izborima.

Što se zahteva opozicije u vezi RTS i RTV, Gojković kaže da prvi put čuje da političke stranke vlasti i opozicije treba da uređuju program televizije.

Gojković kaže i da su se juče čule psovke i uvrede, a ona je, kako ističe, šokirana šta sve lider PSG Sergej Trifunović može da izrekne na račun građana države i pripadnika nacionanlih manjina.

- Nama je Srbija jedinstvena, gde mesta ima za sve, bez obzira na nacionalnu pripadnost i verska ubeđenja - rekla je Gojković.

Gojković je rekla i da nema vremena da se bavi onima koji su nekada vodili državu, dodajući i da je većina onih koji su govorili na skupu sada u vanparlamentarnim strankama.

Kako je istakla, mesto svim poslanicima je u parlamentu, u debati, gde se rešava deo problema naših građana.

Najavila je da će se po hitnom postupku razmatrati lex specijalis o kreditima u švajcarcima, a zatim i o takozvanom Tijaninom zakonu.

Gojković je rekla da će parlament u narednom periodu razmatrati i održavanje sednice posvećene Kosovu i Metohiji i, kako smatra, dužnost svih poslanika je da prisustvuju i učestvuju u tim debatama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 5 godina

Zvonar palamenta skupštine Srbije ponovo zvoni na okupljanje ...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija