• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs

15.04.2019

10:36

MRKONJIĆ O SAHRANI MIRE MARKOVIĆ: Red je da država pomogne!

Politika

MRKONJIĆ O SAHRANI MIRE MARKOVIĆ: Red je da država pomogne!

Podeli vest

Počasni predsednik SPS-a i poslanik Milutin Mrkonjić smatra da država treba da pomogne oko sahrane Mirjane Marković, koja je umrla u Rusiji

U Rusiji je juče u 77. godini preminula Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednica Jugoslovenske levice. 

Mrkonjić kaže da je, kada se govori o optužbama protiv Mire Marković, zapravo reč o marketingu.

- Ona jeste bila politički aktivista, jeste bila levičarka, žena britkog uma i oštrog jezika, jeste bila žena Miloševića i kao takva mogla je da ima uticaj i na donošenje odluka. Ali, odmah da razbijemo tu famu, ja sam na žalost u Hagu postao pravi prijatelj porodice Milošević. 

Vreme je da se demantuju ti naslovi. Neću ja da govorim o tome, žena je umrla. Milošević je sve demantovao u intervjuu Novostima", rekao je Mrkonjić koji podseća da je Milošević tada jasno rekao da ni jednu državnu odluku nije donela njegova supruga, već državni organi.

MIRINU POSLEDNJU ŽELJU ISPUNIĆE UNUK! Čeka je mesto pored Slobodana Miloševića u Požarevcu!

Na pitanje da li misli da i danas, nakon svega, treba da brani porodicu Milošević, Mrkonjić kaže:

- Odbrana porodice Milošević nije odbrana od strane mene, već je red da kada umre državnik ili njegova žena posle 16 godina u izgnanstvu, valjda će država pomoći.16 godina je živela van države, 12 godina njegova deca ne mogu na grob ocu - kaže on.

Mrkonjić takođe očekuje da, ukoliko deca Mirjane Marković i Slobodana Miloševića odluče da se njihova majka sahrani u Srbiji pored Miloševića, država bude ta koja će to omogućiti, odnosno da će omogućiti deci da sahrane majku i obiđu očev grob.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Iko

pre 5 godina

Red je da vi komunjare vratite Srbiji šta ste pokrali i pravac doživotna ćorka

sumadinac neprskani

pre 5 godina

pa gospodo drugovi ako niste u stanju da za sahranu svoje drugarice odvojite svi zajedno koliko vas ima nekih 150 000 dinara u sta spada sanduk petokraka zvezda ; oprema za sanduk iskop rake ; posluzenje za zvanice i novac za spomenik i sliku onda dajte da vam je mi sumadinci saranimo o svom trosku da bi bili sigurni da je to ona a i da nam se svet ne smeje . ja sam sretao bednike u svom zivotu ali gospodo drugovi vi ste sampioni .

Mala_Hijena

pre 5 godina

Živela je na visokoj nozi godinama u centru Moskve u exkluzivnom stanu a sad država mora da pomogne oko sahrane !!!!!!!!

Shedow

pre 5 godina

Ti djubre debelo,da si manje lumpovao,i glumeo budalu sad bi imao pare da sahranis tvoju Seficu,posto su ti obezbedili da radis sta hoces dok si bio sa njima,a ona neka ostane tamo gde je i bila do sada nama nije potrebana, takav olos.Mnogi su zaboravili sta su sve uradili milosevici ovom napacenom i naivnom narodu.

zoran

pre 5 godina

Bivši državnik kojem država nije sudile za seriju ubijenih najbližih saradnika: Ivan Stambolić, Pavle Bulatović, Zoran Todorović-Kundak, Žika Kovačević (direktor JAT-a), general policije Stojčić-Badža, Ćuruvija (urednik opozicionih novina, jer je kritički pisao o velikom predsedniku), za pljačku devizne štednje, mutnim dogovorima sa Tuđmanom oko teritorija, predsedniku koji nije priznao rezultate izbora, pa je malo falilo da izbije građanski rat. E, sad je država dužna da mu brine oko umrle sahrane. Da neće i spomenik da joj država podigne? A da ne spominjem građevinare koje su u Moskvi reketirali Karići. Čak je i nejaki sin zaradio milion maraka noseći gajbe. Sve ovo bi bilo smešno da nije čista istina. Zbog negove brilijantne vladavine sa punih 40 godina staža penzija mi je 25.000 dinara.

Vojislav

pre 5 godina

Puno neistina sredstva informisanja iznose o Miri Markovic.Mnogo je toga tenciozno i zlonamerno.Dozvoljvam sebi da ,imajuci u vidu da sam bio u prilici da procitam originalni tekst Zapisnika sa saslusanja njene majke Vere Miletic, koju su saslusavali ozloglaseni neprijatelji srpskog naroda Dragomir Jovavovic i Milan Acimovvic,saradnici obavestajne agencije Hitlerove Nemacke od njegovog dolaska na vlast, nigde se ne pominje njena izdaja Gradskog komiteta Komunisticke partije prilikom ispitivanja i maltretiranja u Specijalnoj policiji Vlade Milana Nedica.Posle mucenja isporucena je Gestapou i streljana u Jajincima.Mira je bila ubedjeni Komunista i jedan je od osnivaca i direktor Direkcije Saveza komunista Pokret za Jugoslaviju, ciji sam i ja bio clan Centralnog Komiteta.Kasnije je osnovala JUL, ciji je bila pretsednik.Nikada se nije ponasala kao autoktata i nametala svoje misljenje.O njenim zloupotrebama isto tako je najvise toga izmisljeno. Slava joj i da bude sahranjenja pored svog muza i Pretsednika SRJugoslavije i Republike Srbije.

Srboljub Strahinja

pre 5 godina

Mrki tuguje za Seficom, i on je bio clan njene partije uglavnom "lopova".

Perica

pre 5 godina

Nije to mrko država već jedan do dva idiota koje treba najuriti iz pravosuđa i zabraniti im da se tim poslom bave

Ljubo

pre 5 godina

Uopste ne sumnjam da drzava zeli pomoci .Pa komunjare i dalje vladaju Srbijom ,to je njihova gospodja - mama ,..

Vuk

pre 5 godina

Red je valda da ti pomognes govno matoro, lopurdo belosvetska....nagumali ste se i ti i ortak ti Mitrovic....navkonto te iste mire i njenog supruga...drzavljani srbije od vas skupa nista nisu dobili osim bede i nerviranja...pa izdvojte 0.02% kesa koji ste pokrali samo u zadnjih par godina i platite vasoj drugarici sahranu. Smrade jedan matori...cuj red je da gradjani plate....majku ti jbm olosu...oa gradjani su deset godina davali sve od sebe da je skinu sa grbace

Mihajlo

pre 5 godina

Zbog njene i njegove politike, mnogi roditelji mogu jedino i samo na grob svojoj deci. E to je tuga, a sto deca monstruma i ovog zla ne mogu na grob svojih roditelja (koje nisu birali) to govori o dobroti tog monstruma i ovog zla. Mrko, gledaj da mrknes Nadu Folic jos koji put i pusti nas patetike

DJovo

pre 5 godina

Ти се позиваш на ред, који си правио аутопутеве од глине уместо асфалта, лопове и да у Србији има реда био би у затвору уместо што се позиваш на ред твој ред

Djoka Brica

pre 5 godina

Ta stara drtina neka nosi urnu kod sebe kuci.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17