• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

15.04.2019

18:22 >> 18:28

MOSKVA: NATO NA TERITORIJI KIM STVORIO POLUKRIMINALNU PSEUDO-DRŽAVU, I TO SE TRETITA KAO USPEH...!

Politika

MOSKVA: NATO NA TERITORIJI KIM STVORIO POLUKRIMINALNU PSEUDO-DRŽAVU, I TO SE TRETITA KAO USPEH...!

Podeli vest

Zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško je govoreći o "uspesima" NATO, posavetovao da se pogledaju "plodovi" aktivnosti ovog vojnog saveza

- Pitanje je da li je NATO "uspešan" u drugim oblastima. Rezultate možete pogledati - prepoznaćete ih po "plodovima" - rekao je Gruško u intervjuu za RIA Novosti povodom 70. godišnjice ove vojne organizacije. Vašingtonski sporazum, koji je postavio temelje NATO, potpisan je 4. aprila 1949. godine.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Kosova i Metohije stvorena je polukriminalna pseudo-država, koja je izvor mnogih problema u Evropi, te da je Srbiji nanesena ogromna šteta.

- Kosovska kampanja NATO predstavljala je ozbiljan udarac celom sistemu međunarodnog prava i naporima da se stvori istinski kolektivna arhitektura bezbednosti u Evropi - rekao je Gruško.

U Avganistanu su, dodao je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, ogromna sredstva potrošena tokom skoro 18 godina, ali oko 40% stanovništva zemlje živi na teritoriji pod kontrolom Talibana.

- Vojna kampanja NATO dovela je do značajnih civilnih žrtava. Proizvodnja opijuma povećana je za desetine puta - rekao je Gruško, ukazujući da je 2001. godine površina pod makom iznosila oko 7,6 hiljada hektara, a da je u 2017. godini iznosila 328 hiljada hektara. U 2017. godini bila je i rekordna proizvodnja opijuma, odnosno oko devet hiljada tona.

- Trenutna misija Alijanse "Odlučna podrška" (u Avganistanu) ne nosi se sa stvaranjem efikasnih avganistanskih snaga bezbednosti. Njihovi gubici su ogromni, a nivo dezertiranja je značajan - dodao je on.

(VIDEO) SRPSKI SPECIJALCI BILI SPREMNI DA UĐU NA KOSOVO! KOSMETSKI ODRED je najveća tajna SRJ! Evo ko ga je 2000. SPREČIO da se vrati na našu SVETU ZEMLJU!

Gruško je ukazao i na operaciju NATO "Ujedinjeni zaštitinik" u Libiji, što je rezultiralo dovođenjem zemlje u haos.

- Kao rezultat socijalnog inženjeringa na Zapadu, gigantske teritorije na Bliskom istoku i u regionu Severne Afrike su lišene znakova državnosti. Postale su izvor i utočište terorističkih grupa, uključujući "ISIS" - rekao je Gruško.

Upravo ta nestabilnost generiše migracione tokove, u kojima Evropa riskira svoje utapanje, dodao je on.

BRITANCI OTKRILI NAJVEĆU TAJNU MILA ĐUKANOVIĆA! "Crnogorski monarh" vlada već tri decenije, a za to postoji SAMO JEDAN RAZLOG!

Gruško je danas takođe saopštio da su Rusija i NATO u potpunosti prekinuli saradnju. 
  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija