• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

15.04.2019

21:52

BOŠNJACI I HRVATI LAŽIMA O SREBRENICI KRIJU JASENOVAC! Američki pisac i publicista Džared Izrael upozorava na prljave laži

Politika

BOŠNJACI I HRVATI LAŽIMA O SREBRENICI KRIJU JASENOVAC! Američki pisac i publicista Džared Izrael upozorava na prljave laži

Podeli vest

Tvrdnje da je u Srebrenici počinjen najveći genocid posle Drugog svetskog rata su sramotne. Srebrenicom pokušavaju da zamene Jasenovac i da se kaže 'ustaše su bile loše, ali vidite da su Srbi mnogo gori', što je nedopustivo

Bošnjaci i Hrvati namerno plasiraju stravične laži o navodnom genocidu u Srebrenici kako bi se genocid u Jasenovcu i u celoj NDH gurnuo u drugi plan. To je apsolutno nedopustivo!

Ovo kaže poznati američki pisac i publicista Džared Izrael. On ističe da se kompletnoj javnosti nasilno nameće zaključak: "Ustaše su bile loše, ali, evo, vidite da su Srbi mnogo gori"! Prema njegovim rečima, tvrdnje da je u Srebrenici počinjen najveći genocid posle Drugog svetskog rata sramotne su jer je to čista laž. Izrael tvrdi da je pravi genocid, u kojem je ubijeno oko 2.000 i proterano 250.000 ljudi, počinjen 1995. u Republici Srpskoj Krajini!

'Svete i lažne žrtve'

Američki stručnjak podvlači da svi svetski mediji, pa tako i oni u SAD, svake godine u julu naprave pravu poplavu vesti o Srebrenici bez bilo kakve provere.
- Srebrenicom pokušavaju da zamene Jasenovac na način da se kaže "ustaše su bile loše, ali, evo,

SRBOLJUB ŽIVANOVIĆ
AKADEMIK

Srebrenica je bila potrebna da bi se, kao protivteža za genocid prema Srbima u NDH, pripisala srpskom narodu i kao opravdanje za prvo bombardovanje Srba, pola veka od instaliranja NATO.

vidite da su Srbi mnogo gori", što je nedopustivo. Svake godine se pojavljuju novi svedoci koji pričaju svoje navodno strašne priče i govore o onome što se njima navodno dogodilo, a praktično niko kritički ne posmatra sve što se objavljuje. Tvrdnje da je u Srebrenici počinjen najveći genocid posle Drugog svetskog rata sramotne jesu prosto zato što se to tamo nije dogodilo. Pravi genocid, u kojem je ubijeno oko 2.000, a proterano 250.000 ljudi, počinjen je u Republici Srpskoj Krajini - kaže Izrael, a prenosi 'Glas Srpske'.

GIDEON GRAJF IZNEO ŠOKANTNE PODATKE: Ustaše su imale 57 metoda za ubijanje Srba, Nemci su ubijali 'čisto', na distanci, A HRVATI SU U TOME UŽIVALI!

Izrael dodaje da je devet godina studiozno pratio izjave svedoka pred Haškim tribunalom.
- To je nemoguće šta su sve svedoci tamo govorili. Bilo je tu strašnih priča, kao recimo kako je stari čovek nosio dvoje dece, a onda ga je zaustavio srpski vojnik, rekao mu da spusti decu i ubio ih. To su strašne priče, a najstrašnije je što su lažne. Ljudi na Zapadu veruju u lažne priče svedoka iz Srebrenice jer tim svedocima niko nije smeo da kaže da lažu. Njih svi tretiraju kao svete žrtve i niko njihov status nije smeo ni slučajno da dovodi u pitanje - navodi Izrael.

Komentarišući sve ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da američki stručnjak govori strašnu istinu.
- Kao američki Jevrejin i diplomac sa Harvarda, Izrael nema razloga da bude prosrpski nastrojen, osim što ume da razdvoji istinu od laži. On shvata da se protiv Srba povampirila ustaška koalicija iz Drugog svetskog rata, kao što shvata da je Haški tribunal politički instrument čiji je zadatak da sakrije trag pravih agresora i zločina protiv mira. Izrael raskrinkava lažna i kontradiktorna 'svedočenja' "Majki Srebrenice" i priprema i knjigu o tome, za šta zaslužuje podršku i Republike Srpske i Srbije - ističe Pavić.

Žele da potčine Srbe

Istoričar Saša Adamović ne sumnja da je Hrvatima neophodna relativizacija genocida nad Srbima u NDH.
- Na tome se uveliko i odavno radi. Bošnjacima guranje priče o 'genocidu' u Srebrenicu služi i za ukidanje RS. Cilj im je da kroz unitarizaciju BiH ostvare dominacija Bošnjaka nad Srbima, ali i Hrvatima - zaključuje Adamović.
 

LINTA: KOLINDA I PLENKOVIĆ U JASENOVCU SE RUGAJU ŽRTVAMA! Promovišu ustaštvo, a onda glume nevinašca i antifašiste!

Starović: Opasan plan protiv Srba


Istoričar Nemanja Starović kaže da izdvajanje jednog surovog ratnog zločina iz opšteg konteksta ratnih zbivanja u BiH stvara opasan narativ.
- Međunarodni akteri žele da osnaže poredak koji su uspostavili na Balkanu. Bošnjaci potenciranjem mita o genocidu u Srebrenici žele da utemelje nastojanja za ukidanje RS, dok Hrvati interes vide u relativizaciji pojma genocida i prebacivanju istorijske stigme najstrašnijeg zločina sa nacističke NDH na RS. Ma koliko agresivno takav narativ bio nametan, teško da može da pusti dublji koren jer ne prolazi test zdravog razuma - ističe Starović.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gaša

pre 5 godina

Kumunjare su uvek htele da izjednače hrvate i Srbe u lošim delima...Sve mi to sm*di na taj izvor, sobzirom da se i danas ćuti o tačnom dešavanju u Srebrenici .Čak je i zabranjeno ej ,ZABRANjENO da se to negira...Zamislite te "budale" koje su to izmislile...To zaista sm*di na njih!

Barber

pre 5 godina

Ludaci Srbi nadju i ponekog Amera koji ih podrzava. Eto, on zna da nije bio Genocid. Iz Amerike?

DJovo

pre 5 godina

Свака лаж нас Срба о ономе што су нам радили Хрвати у Другом светском рату, била би далеко лепша од истине о њиховим неделима над нама.

bosanac2

pre 5 godina

naserem ti se u usta ta yidovska ylikovacka mater ti jebem istina je da je u jasenovcu stradalo mnogo srba ali vas smradova nije ni 0,0001% koliko ste napuhali mamu ti jebem smrdljivu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija