• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2019

13:04

ČEDA O ZAHTEVIMA SZS: Svi izborni zakoni su doneti na predlog onih koji danas protestuju!

Politika

ČEDA O ZAHTEVIMA SZS: Svi izborni zakoni su doneti na predlog onih koji danas protestuju!

Podeli vest

Nakon konsultacijama šefova poslaničkih grupa sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, lider LDP Čedomir Jovanović kazao je da je istakao da postoje jasni i ozbiljni problemi, od kojih je prvi politički problem koji postoji u društvu, a na šta parlament ne sme biti slep

 

- Uvek sam imao razumevanje za proteste i nezadovoljstvo, samo nisam nikada imao razumevanja za nasilje, bilo verbalno ili fizičko - rekao je Jovanović i dodao da je jasno da deo opozicionih stranaka bojkotuje rad Skupštine, ali da je mesto za razgovor o njihovim zahtevima jedino parlament.

Smatra da je parlament na njihove zahteve odgoovorio adekvatno i istakao da “nikakve komisije Vučićeve, Obradovićeve... neće uređivati život u Srbiji”, već će to raditi zakoni i institucije, bez obzira da li se radi o političkom životu ili medijima.

Kako kaže, politički život je uređen zakonima, koji su doneli oni koji danas protestuju protiv njih.

- Svi izborni zakoni su doneti u Skupštini na predlog onih koji danas protestuju. Nemam protiv da se izvrše izmene, postoji Venecijanska komisija..., ali da sa jedne strane potpišite birački spisak u Lučanima, a tražite izmene zakona, to neću tolerisati - rekao je Jovanović.

Kazao je da je u Parlament potrebno vratiti raspravu o KiM i EU i pozvao deo opozicije koja bojkotuje rad parlamenta da dođu u Skupštinu i tu razgovaraju.

Upitan da prokomentariše komentare nakon smrti Mire Marković, Jovanović je kazao da su se strašne poruke pojavljivale na društvenim mrežama, koje on ne razume i ne podržava, jer nepotrebno je nekoga linčovati posle smrti.

Naveo je da je o njoj i Slobodanu Miloševiću rekao sve dok su bili živi, kao i da je učinio sve da se u skladu sa zakonom utvrdi njihova uloga u svemu što se dešavalo tokom devedesetih godina, kao i da neće zaboraviti ubistvo Slavka Churuvije, Ivana Stambolića i Zorana Ðinđića.

- Sada kada ih više nema, to je pitanje za istoriju - rekao je Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija