• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2019

21:35

PRIŠTINSKA GAZETA: Nemačka i Francuska nude dupli suverenitet kao rešenje za Kosovo!

Politika

PRIŠTINSKA GAZETA: Nemačka i Francuska nude dupli suverenitet kao rešenje za Kosovo!

Podeli vest

Francuska i Nemačka predstaviće na sastanku u Berlinu 29. aprila plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda, i da se radi o ideji dvostrukog suvereniteta, piše prištinska "Gazeta ekspreš" pozivajući se na neimenovane izvore

Kako se navodi, taj plan, koji će biti predstavljen na sastanku kome će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, ne uključuje podelu teritorije

- Govori se o dvostrukom suverenitetu. Kosovo će očuvati teritorijalni integritet, ali će Srbija uživa neki suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim crkvama - tvrdi izvor lista.

Prema njegovim rečima, moguće je da cće Kosovo preneti deo svog suvereniteta na Brisel, a Brisel će to preneti na Srbiju, kako ideja ne bi zvučala previše agresivno.

- Pomenuti su razni slučajevi širom sveta kao način da se ugodi i Beogradu i Prištini, ali stvari necće biti tako jednostavne - rekao je izvor i dodao da učešće u Berlinu celu situaciju čini još nejasnom. 
 

 

NEMAČKI PLAN ZA KIM! SRBIJI SUVERENITET U DELOVIMA KOSOVA, predlog na stolu već u Berlinu 29. aprila?!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boris

pre 5 godina

A kako bi bilo da Albanci u Srbiji imaju suverenitet nad Albancima koje bi im Srbija kao međunarodna priznata država preko Brisela dala, a da teritorija Srbije ostane ne promenjena. Albanci ne mogu da prenose nadležnosti ili deo suvereniteta jer ga ne poseduju.

Sara

pre 5 godina

Svi oni su odlazeći. I Merkelova i administracija u Briselu. Bila bi ludost bilo šta potpisati.

Vasko

pre 5 godina

Ti ne kapiras da u demokratskim zemljama jedan covek ne cini sistem. Ljudi se menjaju ali sistem i politika ostaju. Nije ti to Srbija.

baba roga

pre 5 godina

Od njih očekujem prevaru kao sa Rezolucijom 1244 UN.Gde su naše snage Vojske i Policije ? Valjda smo se uverili kome treba verovati.Veruješ zlotvorima?

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

nista ne dirajte ,to su sve nasi osvedoceni neprijatelji i ne zele nam dobro,cekajte da dodje bolje vreme za nas,jer ko ceka taj doceka,

milan lala

pre 5 godina

Cuj ti "mudrog" svabe , oni nude Srbiji suverenitet nad onim sto Srbija u celosti a ne u delovima vec ima rezolucijom 1244 SB-OUN sto predstavlja najvece moguce medjunarodno priznanje suvereniteta Srbije na KiM na planeti. Svaba smislio da kvazi drzava prenese (ono sto nema) deo suvereniteta na KiM na Brisel a onda ce Brisel po Bozijoj volji da prenese na Srbiju ahahahaha tesko je zamisliti vecu budalestinu u koju su se upustili u Berlinu . No to samo potvrdjuje da svaba ne moze biti nista drugo do neprijatelj Srbije i Srba. Jos samo da dodam pricu o Volkswagen ubacili su sad pred susret u Berlinu kao prevaru sargarepu misle da ce Srbija menjati KiM za svabsku fabriku u Srbiji . Prvo kao ispali smo iz trke glavna je Bugarska, a sad sargarepa pred Berlinski susret " jos toboz nista nije odluceno" u vezi fabrike . Do koje mere oni nas podcenjuju ,misle da cemo dati nase KiM za njihovu fabriku u Srbiji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija