• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2019

14:42

(VIDEO) VUČIĆ SA SRBIMA KOJI SU PEŠKE SA KiM DOŠLI NA MITING: Hvala vam što volite Srbiju i KiM u Srbiji!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ SA SRBIMA KOJI SU PEŠKE SA KiM DOŠLI NA MITING: Hvala vam što volite Srbiju i KiM u Srbiji!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas grupi Srba sa Kosova i Metohije koja je prošlog petka pešice krenula kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila mu podršku, na tom poduhvatu, ali pre svega, kako je rekao, na tome što vole Srbiju i KiM u Srbiji

- Hvala, ne zbog mene ili bilo koga drugog, već na ljubavi prema KiM i svojoj otadžbini - poručio je Vučić nakon sastanka sa njima u zgradi Predsedništva.

Predsednik je istakao da su time što su uradili pokazali kako su i koliko u stanju da se žrtvuju za Kosovo i Metohiju i koliko kilometara da pređu.

- Neki su dobijali infuziju, imaju žuljeve, malo ko je nepovređen, ali su izdržali ovaj težak i naporan put sa severa KiM do Beograda, da bi pružili podršk miru, stabilnosti, ali i očuvanju naše otadžbine i očuvanju svojih domova i sopstvenom osptanku na KiM - podvukao je predsednik.

- Moja ogromna zahvalnost vama. Hvala što volite Sbriju i, pre svega, Kosovo i Metohiju u Srbiji - rekao je Vučić.

Vučić je Srbe primio u Predstedništvu, do kojeg su oni došli sa transparentom, koji su nosili tokom celog puta "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića".

Mladići sa KiM, njih 27, pošli su u petak, a na marš mira su se odlučili, kako su naveli, da bi dali podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima za bolji život kako Srba na KiM, tako i za bolju, jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građana.

Iz Leposavića, na putu ka Beogradu, prošli su do sada kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig, Lajkovac i Stepojevac.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbiji nije ponuđeno ništa slično ideji o dvostrukom suverenitetu na severu KiM,pa se tako nešto neće desiti ni u Berlinu.

 - Podeljeni suverenitet je uvek nešto što je problematična pravna kategorija, a tzv. dvostruki suverenitet - ne znam šta to znači. Ali, niko mi to nije rekao, niko nam to nije ponudio i tako nešto se neće dogoditi ni u Berlinu - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Naveo je da su to izmislile jedne albanske novine.

 - Ali, to izmisli jedna albanska novina i onda posle 15 dana da razglabamo o tome. Šta da radite. Nema ništa od tog posla -  rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mile

pre 5 godina

Ovo nije bolest. Ovo je demonizam... Admine dabogda ti se sjeme zatrlo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija