• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

18.04.2019

15:44

UGASILI SE PROTESTI U NOVOM SADU! Nema više šetnji "1 od 5 miliona"!

Politika

UGASILI SE PROTESTI U NOVOM SADU! Nema više šetnji "1 od 5 miliona"!

Podeli vest

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu danas su zvanično na svojoj FB stranici saopštili da neće biti okupljanja naredna dva petka, a da će od 3. maja protesti dobiti "novu formu i sadržaje i neće prestati sve dok ne budu ostvareni svi ciljevi zbog kojih su i pokrenuti"

Iako su kao razlog za prekid protesta naveli da je to zbog "predstojećih verskih praznika koji se u našem gradu tradicionalno obeležavaju i međusobno uvažavaju", do prekida protesta je, kao nezvanično saznajemo, došlo zbog slabog odaziva Novosađana, ali i zamerki da su novosadski protesti mlaki, beskrvni i da nemaju nikakvog efekta. 

Organizatori su, ipak, u saopštenju naveli da su "započeti protesti nesumnjivo već promenili Srbiju, ali će uspeh biti potpun tek kada zajednički smenimo vlast na gradskom, pokrajinskom i državnom nivou, oslobodimo medije i omogućimo slobodne i poštene izbore".

- Kopirali tekst od pre dve godine? Isto za uskršnje praznike pauza. Posle praznika ugasili se protesti. Tako i sad? To namerno? J.... vas verski praznici, i prošli put se prodali pred Uskrs. a narodu je toliko dobro da će na roštiljanje za Prvi maj, p... nam materina - neki su od komentara upućenih organizatorima novosadskih protesta.

Inače, na protestima se okupljalo oko 500 Novosađana, a ekipa pravih oranizatora ovih okupljanja iz Saveza za Srbiju nije uspela ni akcijama tipa dnevnika uživo ispred RTV ili spajanjem zastava države Srbije i AP Vojvodine, da animira ljude da im pruže veću podršku.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija