• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.04.2019

19:06

ŠIPTARSKA MAFIJA NAS UNIŠTAVA! Holandija u borbi protiv organizovanog kriminala: Uvedite vize Albancima!

Politika

ŠIPTARSKA MAFIJA NAS UNIŠTAVA! Holandija u borbi protiv organizovanog kriminala: Uvedite vize Albancima!

Podeli vest

Šiptarska mafija je toliko ojačala u Holandiji da zvaničnici ove države traže da se Albancima ponovo uvedu vize!

Četiri holandska poslanika zatražila su da se albanskim državljanima ukine privremeni bezvizni režim. Inicijativu su zvanično podneli u holandskom parlamentu u sklopu borbe protiv organizovanog kriminala i dokument je usvojen. Parlamentarci su potom predlog uputili vladi sa zahtevom da se Evropskoj komisiji predloži da pokrene proceduru "vanredne kočnice", koja omogućava suspenziju bezviznih putovanja. Inicijatori predloga tvrde da je došlo do porasta kriminalnih aktivnosti albanske mafije u Holandiji i da kriminalci zloupotrebljavaju bezvizni režim.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević, komentarišući ove navode, kaže da ovo nije novost i podseća da je i ranije bilo nekih predloga da se Albaniji ukine privremeni bezvizni režim.
- Problem sa visokom stopom kriminala odavno potresa Albaniju i Kosovo. Viznom liberalizacijom se problem prelio i na zemlje EU. Holandija je među prvim državama koja je ovo prepoznala kao problem - ističe Milivojević, dodajući da se mogu očekivati reakcije još nekih evropskih zemalja.

Albanski predsednik Iljir Meta, na drugoj strani, priznaje da se boji domino-efekta.
- Tirana treba da uradi sve kako odluka holandskog parlamenta ne bi izazvala domino efekat. Razume se, ovo je alarm i treba da pošaljemo snažne poruke o borbi protiv organizovanog kriminala - naglašava Meta.

(VIDEO) VUČIĆ SA SRBIMA KOJI SU PEŠKE SA KiM DOŠLI NA MITING: Hvala vam što volite Srbiju i KiM u Srbiji!

Britanci: Rama je šef mafije


Kako smo već pisali, britanski "Dejli miror" je objavio da je šiptarska mafija preuzela kontrolu nad narko-tržištem u Velikoj Britaniji, čija je vrednost procenjena na 5,7 milijardi evra. Takođe, list "Independent" je albanskog premijera Edija Ramu direktno označio kao čoveka koji je umešan u šverc droge.
- Vlast u Albaniji, na čelu sa premijerom Edijem Ramom, direktno je umešana u šverc droge i od države je napravila 'evropsku Kolumbiju' - naveo je ovaj list.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija