• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2019

18:54

OGLASILA SE AMERIČKA AMBASADA POVODOM SKOTOVE PROVOKACIJE U APATINU: Ambasador imao mapu koja je u službenoj upotrebi u SAD!

Politika

OGLASILA SE AMERIČKA AMBASADA POVODOM SKOTOVE PROVOKACIJE U APATINU: Ambasador imao mapu koja je u službenoj upotrebi u SAD!

Podeli vest

Na informaciju da je ambasador Kajl Skat u jednoj apatinskoj osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije, u Ambasadi te zemlje kažu da je reč o mapi "koja je u službenoj upotrebi u SAD", a čiji je stav o Kosovu poznat, ali da je predavanje bilo posvećeno Arizoni i da nerešeni odnosi Beograda i Prištine nisu pomenuti nijednom

"Mapa Srbije koju je ambasador, pokazao poredeći je po veličini sa saveznom državom Arizonom u kojoj se rodio, je mapa koja je u službenoj upotrebi u Sjedinjenim Državama. Politika Vašingtona po ovom pitanju je dobro poznata", navode u Ambasadi za Tanjug.

Kako ističu, poseta školi je bila fokusirana na geografiju i kulturu Arizone, uključujući i činjenicu da je Arizona tri puta veća od Srbije, bez obzira, kako kažu, "da li se računa sa ili bez Kosova". 

"Niti jedan jedini put nisu spomenuti nerešeni odnosi između Kosova i Srbije", dodaju u Ambasadi.

(FOTO) TEŠKA PROVOKACIJA AMERIČKOG AMBASADORA! Skot u apatinskoj školi držao predavanje sa MAPOM SRBIJE BEZ KOSOVA! DECA SE POBUNILA, on ih ovako ISKULIRAO!

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić podelio je danas sa novinarima u Skupštini Srbije informaciju da je Skot nedavno u apatinskoj OŠ "Žarko Zrenjanin" održao predavanje i tom prilikom tri puta pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije. 

Ševarlić je upitao šta bi se desilo da je srpski ambasador u SAD održao predavanje tamo i "prikazao mapu Amerike bez (Novog) Meksika, koji neće postati deo "velike Albanije", ali može postati deo "velikog Meksika". 

Kako je naveo, na mapu koju je pokazo Skot reagovali su učenici uzvikujući "Kosovo je Srbija", na šta je ambasador, dodaje Ševarlić, samo promenio slajd i nastavio sa svojim predavanjem.

Ambasador Skot je na svom nalogu na Tviteru objavio da je 11. aprila učenicima apatinske osnovne škole održao predavanje na kojem im je predstavio svoju zemlju. 

Iz škole u Apatinu nisu bili dostupni za komentar, a Tanjugu je rečeno da ta ustanova zbog Uskršnjih praznika ne radi do ponedeljka 22. aprila. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crni nis

pre 5 godina

On zivi u srbiji tu i treba da postuje zakon srpski

Neso

pre 5 godina

Gnjida ne može isprati mozak Srbima pa počeo od djece!! I Djeca su ga prozrila i gnjida je ostao gnjida!!

Solunac

pre 5 godina

Skote! Pa nismo mi debili. A nismo ni skotovi....

vidojevic

pre 5 godina

to sto je Kajl Skot uradio je uznemiravanje djecjeg mira i bezbednosti drzave .

Gligir

pre 5 godina

Čovek krši iz dana u dan odredbe Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i naše unutrašnje zakone. Čemu sve to treba jednom takvom karijernom diplomati. Treba naša Ambasada u Vašingtonu da uloži protestnu notu Stejde-partmentu i ako više puta to čini, zamoliti ga da u kratkom roku napusti našu zemlju. Dosta više njegovih provokacija.

Geneve81

pre 5 godina

Ko misli da Kosovo je srbija nek uzme pusku i pravac Kosovo. Nemojte zaboravit da smo jaci nego 99 godine i dobicete pravi docek kao u Kosarama. Ja vas gledam preko nisana !

d m

pre 4 godine

Cela Srbija misli da je Kosovo SRBIJA, a ti ne prizivaj rat jer ćemo mi Kosovo dobiti bez rata, zapamti. SAMI ĆETE MOLITI DA VAS UZMEMO NAZAD.

Lovcenko

pre 4 godine

Propagiras zlocinacku politiku svoje vlade deci osnovnoskolcima, crni Skote, zar si tako nisko pao? U zemlji iz koje dolazis bio bi proglasen zlostavljacem dece, jer ih uznemiravas prikazivanjem osetljivog (politickog) sadrzaja, sto kod nezasticenih maloletnika moze da izazove uznemirenost i traumu. Koja si ti moralna nakaza!!!

Čarapan

pre 4 godine

Skote tom mapom možeš da obrišeš d .........e

Bane

pre 4 godine

Za koji kurac americki ambasador ide na cas u srpsku skolu?Mi smo glup narod!

DM

pre 4 godine

Skote idi na Kosovo pa Albancima pokaži da je Kosovo Srbija, da vidimo kako ćeš proći.

Sale

pre 4 godine

Pa vidite koliko se Skot trudi da i on kao i Hilari, Bus , Olbrajt i Klinton dobije u Pristini spomenik. Sada mu je garantovan.

Laki

pre 4 godine

g. skote, vi ste u srbiji ne u usa. zato odgovor vašeg state departmenta da je karta koju ste prikazivali našoj deci u našoj drzavi, u službenoj upotrebi u sad, je u najmanju ruku neprimeren i neprijateljski čin. shvatite da ste u srbiji i da morate da je poštujete. morate na to da se naviknete da srbija nije vasa kolonija i nije poslušnik kao sto su neke bivše jugoslovenske republike.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija