• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2019

08:10

ŠAPIĆ: Neću da nam Savez za Srbiju komanduje i pokuša da nas marginalizuje!

Politika

ŠAPIĆ: Neću da nam Savez za Srbiju komanduje i pokuša da nas marginalizuje!

Podeli vest

To što neko napusti parlament samo zato što je neko u opoziciji doneo odluku da to uradi u sklopu svoje političke borbe, pa onda traži to od ostalih, nije mi prihvatljivo, izjavio je predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić


On je za "Blic" ocenio da je legitiman nečiji pokušaj da na ovaj način svi uvuku u svoju borbu u nameri da ih marginalizuje i sebe predstavi kao jedinu relevantnu alternativu i tako politički profitira, ali da je takođe legitimno da on na to ne pristane.

- I kao što mi poštujemo njihove legitimne namere da u tome uspeju i ne ljutimo se ni na koga, mislim da je red da i oni poštuju nase - kaže Šapić, objašnjavajući da misli na Savez za Srbiju, koji je, prema njegovim rečima, sebe proglasio jedinom alternativom predsedniku Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću.

On je rekao da druge odborničke grupe treba pitati zašto to trpe, a da odbornici Srpskog patriotskog saveza nisu napustili gradski parlament.

Šapić je dodao da bi izašli onoga dana kada je počelo s besmislenim amandmanima, ali napominje da mnogima to dugo nije smetalo.

Šapić navodi i da nema ništa protiv protesta i protiv ljudi koji protestuju kao i da se i sam slaže sa mnogim zahtevima, ali da može sebi da dozvoli da kao odgovorna osoba ne bude deo nečega gde se tačno ne zna kad i ko će sa nekog kamiona u njegovo ime da izgovori ili uradi.

- To mi je potpuno neprihvatljivo i samo zato se nisam pojavljivao. A videli smo da se ovih proteklih meseci svašta dešavalo i izgovaralo, pa su se onda jedni od drugih ograđivali, povlačili s protesta, prozivali, a ja tako ne funkcionišem - rekao je Šapić.

Na pitanje da li će izaći na izbore bili oni vanredni ili redovni kaže da će proceniti onog dana kada budu raspisani i u zavisnosti od procene da li imaju realne šanse za ulazak u skupštinu ili ne.

Upitan ko je za njega prihvatljiv partner, rekao je da su to svi oni s kojima mogu da nađu zajednički jezik u interesu zemlje i naroda, i da je u okviru programa i ideja za koje se zalažu.

Precizira i da su mnogi u Srbiji termin "patriotizam" decenijama unazad skrnavili i da oni žele da mu vrate pravo značenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17