• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2019

10:37

(FOTO) PALMA PONOVO U EGIPTU! Marković predvodi delegaciju od 30 uspešnih biznismena iz Srbije!

Politika

(FOTO) PALMA PONOVO U EGIPTU! Marković predvodi delegaciju od 30 uspešnih biznismena iz Srbije!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma doputovao je u Hurgadu u uzvratnu posetu tom egipatskom gradu i regionu Crveno more. Marković predvodi privredno-političku delegaciju iz Srbije sastavljenu od tridesetoro uspešnih biznismena, koji će tokom svog boravka imati nekoliko sastanaka sa egipatskim kolegama, kako bi započeli saradnju na ekonomskom i turističkom planu


Markovića je na aerodromu u Hurgadi dočekao general Ahmet Abdalah, guverner te oblasti izrazivši  veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim srpskim prijateljem.

Foto: informer.rs

- Drago mi je što se opet vidimo sa željom da vas ugostimo i da vam pokažemo koliko smo srećni što smo obnovili prijateljstvo dva naroda, koje su započeli  predsednici Tito i Naser pre skoro osam decenija- rekao je guverner Abdalah i naglasio da je u Egiptu u toku referendum, na kojem se preko 60 miliona ljudi sa pravom glasa izjašnjava o prihvatanju amandmana u kojem se traži mogućnost da aktuelni predsednik El Sisi ostane na čelu države još dva mandata, ali je i dodao da će se i pored velikih obaveza potruditi da bude dobar domaćin.

PALMA I SISI ČEŠĆE ZAJEDNO

Nezaobilazna tema za razgovor Markovića i Abdalaha bila je i  Muzej voštanih figura u kojem su svoje mesto dobili nekadašnji  predsednik Egipta Džamal Abdel Naser i aktuelni lider El Sisi.

- Sa predsednikom Sisijem ću odsad stalno da se viđam, bar dva puta  nedeljno, a Vi teško i jednom mesečno - našalio se Palma na račun svog domaćina, aludirajući na voštanu figuru predsednika Sisija u jagodinskom muzeju.

U srdačnom razgovoru dva prijatelja u VIP salonu aerodroma u Hurgadi, Dragan Marković Palma najpre je informisao svog domaćina o velikom mitingu podrške državnom rukovodstvu Srbije, održanom u Beogradu.

- Bio je to veličanstven skup pre svega običnih, ali časnih ljudi, koji su došli iz svih krajeva Srbije kako bi svog predsednika Aleksandra Vučića podržali na evropskom  putu oporavka zemlje i u rešavanju problema sa našom južnom pokrajinom - rekao je Marković.

Foto: informer.rs

Dodao je da su Srbiji i Egiptu otvorena vrata za ekonomsku saradnju, čemu su doprineli dobri bilateralni odnosi dveju zemalja i uspešna diplomatska aktivnost predsednika Vučića i prvog potpredsednika srpske Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Foto: informer.rs

Da podsetimo, tokom prošle godine u Hurgadi osnovan je Poslovni savet Srbije i Egipta, koji će okupiti veliki broj privrednika dve države sa ciljem povećanja međusobne trgovinske razmene, a njime predsedava Dragan Marković Palma.

Jagodinska delegacija boraviće u Egiptu do petka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija