• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.04.2019

14:29

TEOLOG MILOŠ STOJKOVIĆ: Sramota je da Vukašin Obradović bude deo pregovaračkog tima Saveza za Srbiju!

Politika

TEOLOG MILOŠ STOJKOVIĆ: Sramota je da Vukašin Obradović bude deo pregovaračkog tima Saveza za Srbiju!

Podeli vest

Teolog, vereski analitičar i poverenik igumana manastira Hilandar Miloš Stojković izjavio je za Informer da je sramno i uvredljivo da "takozvani novinar" i "blizak saradnik albanskih lobista na jugu Srbije" Vukašin Obradović bude izabran u tim Saveza za Srbiju za pregovore sa vlastima u Srbiji


- Odluka Saveza za Srbiju da u tim za pregovore sa vlastima u Srbiji izaberu Vukašina Obradovića je najblaže rečno uvreda za sve pravoslavne Srbe na jugu Srbije, pogotovo u Eparhiji vranjskoj. Kao teolog imam obavezu da skrenem pažnju na to, zato što je Obradović prvi i najveći glasnogovornik protiv SPC na jugu Srbije - rekao je Stojković i dodao da se "u proteklih 100 godina nije pojavio neko ko je naneo veće zlo SPC na jugu od Obradovića.

- On je takozvani novinar, saradnik šiptarskih lobista na jugu Srbije, pokojnog Jonuza Muslijua i terorista koji su učestvoali u borbama UČK na Kosovu. On i njegove novine Vranjske kreirali su najgore stvari, najgore tekstove, protiv SPC na jugu. Sramno je da bilo kome na pamet padne da takvog čoveka postavi da pregovara s bilo kim - rekao je Stojković, uz opasku da "sa takvim ljudima se ne treba razgovarati, nego ih treba pozvati na odgovornost zbog toga što rade protiv SPC u saradnji sa albanskim lobistima".

- Obradovićevo imenovanje izaziva sumnju u to da iza protesta SZS stoje albanski lobisti, jer je on sve samo ne borac za interese Srba na jugu odakle potiče - zaključio je Stojković, teolog, verski analitičar i poverenik igumana manastira Hilandar.          


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Pa valjda ovi što vode demonstracije znaju koga su birali. Nije Vukašina Obradovića birala Srbija. Srbiju ne treba ni da zanima o čemu će, kako će i na koji način da se dogovaraju vlast i opozicija. Država ima obavezu da omogući nesmetan rad državnih institucija, novinara, građana, a ne da polemiše sa jednima ili drugima ili da im bira rukovodstva ili pregovaračke timove. A da dijalog treba da se vodi negde daleko od kamera i javnosti, treba. Jer se pokazalo da postoje građani, ne mislim na one koji su profitirali u nekom perodu vlasti, već zaista obične ljude, obične intelektualce koji postavljaju određena pitanja s pravom. I bilo bi bolje da se to čini na nekom drugom mestu, a ne na ulici. Da to učini neko u njihovo ime. Kada je bio premijer, Aleksandar Vučić je imao kancelariju u te svrhe. Sada toga nema i došlo se dotle da su neki ekstremni elementi preuzeli pod svoje ljude na protestima, što nije dobro. čak prete predsedniku države, što je nečuveno. Hajde jednom da napravimo istorijski pomak i kao ljudi se dogovorimo da postepeno menjamo nešto što nije dobra praksa.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija