• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2019

14:49

KAD SERGEJ PRETI MAĐARIMA, ONDA JE TO POZIV HULIGANIMA DA CRTAJU KUKASTE KRSTOVE! Vesić oštro osudio vandalski čin ispisivanja uvredljivih grafita na zgradi mađarske ambasade!

Politika

KAD SERGEJ PRETI MAĐARIMA, ONDA JE TO POZIV HULIGANIMA DA CRTAJU KUKASTE KRSTOVE! Vesić oštro osudio vandalski čin ispisivanja uvredljivih grafita na zgradi mađarske ambasade!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je grafite sa govorom mržnje i uvredama koji su osvanuli na ambasadi Republike Mađarske u Beogradu

 

- U ime grada Beograda najoštrije osuđujem grafite sa govorom mržnje i uvredama koji su osvanuli na zgradi mađarske ambasade u Beogradu - rekao je Vesić i dodao da je "Beograd uvek bio kosmoplitiski i antifašistički grad čijim stanovnicima je strana svaka mržnja prema drugim ljudima ma koje vere ili nacije bili".

- Nažalost, u našem društvu ima sve više govora mržnje i pretnji nasiljem. Tako je opozicioni političar Sergej Trifunović pre desetak dana javno pretio Mađarima pred svojim pristalicama. Kada jedna javna ličnost sebi dozvoli da javno preti Mađarima koji žive u Srbiji tada je to poziv fašistima i huliganima da iscrtaju kukaste krstove na mađarskoj ambasadi -, rekao je Goran Vesić.

- Beograd najoštrije osuđuje ovaj bezumni čin kao što smo osudili i govor mržnje Sergeja Trifunovića. To što oni rade nije Beograd. Zato se izvinjavamo Mađarima zbog ovog bezumnog čina a nadam se da će počinioci brzo biti pronađeni - zaključio je Goran Vesić.

(FOTO) DA LI TI JE OVO BILA IDEJA, SERGEJ?! Divljaci oskrnavili ambasadu Mađarske, CRTALI KUKASTE KRSTOVE I PISALI UVREDLJIVE PORUKE!

Podsetimo, na zgradi Ambasade Mađarske u Beogradu nepoznata lica su tokom noći nacrtala uvredljive grafite - "Marš iza žice" i "Fašisti". 

Foto: TANJUG/ EDIB TAHIROVIĆ

Na tabli Ambasade, u Krunskoj ulici, s prednje strane zgrade jutros su zatečeni nacrtani kukasti krstovi! Sa donje strane zgrade, na tablama i oglasnoj tabli ispisano je "Marš iza žice" i "Fašisti"!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spidermann

pre 5 godina

Alo pusaci kurca niko madjarima nije pretio receno je da mladi Srbi napustaju zemlju a da se doseljavaju Sirijci i madjarima da li je moguće da u ovoj Srbiji ima ljudi koje zanima sta ovaj pusac kurca ima da kaze? E pa vesicu dzaba se trudis da budeš pusac br 1 kad svi znamo da je to mjesto već duže zauzeto ipak je urednik ovih novina ne prevazidjen pusac kurca

Stojan

pre 5 godina

Pamti se vreme brace Vesic. Ne po dobru, vec po zlu. Aminovao ih Vucic, kao sto je aminovao sve zvezdase. Bravo Predsednice. Zvezda ti je u srcu. Jednog dana ces biti predsednik Zvezde, ako ti dozvoli Covic. A Vesic je potrosna roba na javnim nabavkama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija