• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.04.2019

17:29

DAČIĆ U POSETIU ČEŠKOJ: Razgovarao sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom

Politika

DAČIĆ U POSETIU ČEŠKOJ: Razgovarao sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Čekoj, sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom

Dačić i Vondraček saglasili su se da dve zemlje vežu tradicionalno prijateljstvo i bliskost dva naroda, kao i da postoji spremnost da se upravo na tim vezama danas gradi još snažnija dinamika saradnje u brojnim oblastima od obostranog interesa. 

Dačić je naglasio da danas postoji kontinuirani politički dijalog na svim nivoima, podsećajući da je prošle godine obeležen i značajan jubilej - 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

On je zahvalio i predsedniku Predstavničkog doma na podršci Češke evropskim integracijama Srbije ističući da Srbija nastavlja sa reformama u interesu građana Srbije i podizanja ukupnog standarda, navodi se u saopštenju MInistarstva. 

Šef diplomatije upoznao je Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i podsetio da je Priština uvela protivpravne mere kao što su takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da je donela odluku o formiranju tzv. vojske Kosova, što destabilizuje čitav region, ponovivši da je Srbija dosledna u svom stavu da se svi sporovi rešavaju dijalogom.

Vondraček je istakao da su odnosi Srbije i Češke odlični, ne samo na političkom nivou, već i na privrednom, kao i u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

On je naglasio da Češka Republika podržava Srbiju na putu ka EU i ukazao da smatra da i pored predstojećih izbora u EU i izazova kao što je Bregzit, EU bi trebalo da nastavi sa politikom proširenja, budući da je i osnovana na tim principima, kao i da mora voditi računa o razvoju cele Evrope i njenoj stabilnosti. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Можда ће Чешка бити ПРВА чланица ЕУ,која ће повући своје признање тзв. Косова...?...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija