• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS/Novosti

23.04.2019

19:42 >> 19:47

SRBIJI SE SPREMA PAKAO! NEMCI I FRANCUZI TRAŽE DA DO OKTOBRA POSTIGNEMO DIL SA ŠIPTARIMA! Beograd mora da izdrži...

Politika

SRBIJI SE SPREMA PAKAO! NEMCI I FRANCUZI TRAŽE DA DO OKTOBRA POSTIGNEMO DIL SA ŠIPTARIMA! Beograd mora da izdrži...

Podeli vest

I Beograd i Priština biće pod velikim pritiskom na predstojećem skupu u Berlinu, jer EU ima ambiciozan plan vezan za KiM, pišu Večernje novosti

Prema pisanju tog lista, na skupu u Berlinu, na kome će prisustvovati i Aleksandar Vučić i Hašim Tači 29. aprila, treba očekivati pritiske na obe strane, jer su evropski zvaničnici zacrtali cilj - da se do oktobra, odnosno formiranja novog sastava Evropske komisije, stavi tačka na dijalog Beograda i Prištine.

Iako je bilo spekulacija da Nemačka i Francuska, čiji su lideri domaćini ovog sastanka, na ovaj način žele da od visoke predstavnice EU Federike Mogerini preuzmu primat u dijalogu, izvor Novosti naglašava da nema reči o razjedinjenosti između Brisela, Berlina i Pariza i da je na ovom skupu cilj svima isti.

SARAJEVO U PANICI, TRAŽE OD AMERA I ZAPADA DA ZAUSTAVE SRPSKU! Federacija se plaši Policije RS 'kao đavo krsta'!

Ideja o razgraničenju, kao što je poznato, nije više aktuelna, ali, prema saznanjima Novosti, samo delimično. Naime, nemačka kancelarka Angela Merkel se protivi bilo kakvom prekrajanju administrativne linije, ako se to odnosi na delove teritorija na kojima ima stanovništva. 

Manje korekcije, kada je riječ o nenaseljenim područjuma, saznaju Novosti, mogle bi da dođu u obzir.

Pošto sadašnja garnitura evropskih zvaničnika silazi sa scene, održano je poslednje zasedanje Evropskog parlamenta u ovom sazivu, pred nove izbore zakazane za kraj maja. Novi komesari ući će u Berlamon u oktobru. 

IZ DALEKOG PEKINGA STIŽU BAŠ DOBRE VESTI ZA SRBIJU! Si nam šalje nove dron-bombardere! Pregovara se i o raketama FK-3, kineskoj verziji S-300!

Merkelova, takođe, uskoro napušta funkciju, i svi oni žele da dosadašnje aktivnosti u vezi s dijalogom krunišu pravno obavezujućim sporazumom između Beograda i Prištine. Sve drugo, smatrali bi velikim neuspehom, ističu Novosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fat Cat

pre 4 godine

Ako smo mi dovoljno čvrsti, mogu oni da traže šta god hoće. Tražiti ne znači dobiti.

Jova

pre 4 godine

Treba da nas pritiskaju svi,i da šiftari rade šta hoće na Kosovu, oni to i rade,jer im Srbija to dozvoljava da je Srbija tražila od Ujedinjenih Nacija odobrenje da na Kosovo dođe 5000 mirovni Ruski vojnika i da ih rasporedilau sve srbske Opštine ,jer Kvor štiti šiftare a ne Srbe ,a Rusi bi štitili Srbe i nitko više nebi vršio pritisak na Srbiju,niti bi šiftari radili ono što rade,niti bi srbski demoni divljali po Beogradskim ulicama. Nije mi jasno zašto to Vučić ne uradi. nego trpi zlo. Dragane prenesi to Vučiću.

DRAGAN

pre 4 godine

SAMO TAKO braco francuzi A SKUPSTINA SRBIJE IZGLASALA POMOC ZA notre dame od milion E SRAMOTA ME JE STO SAM SRBIN IAKO ZIVIM U fancuskoj

nema zime

pre 4 godine

To pitanje je reseno Rezolucijom 1244 samo treba nemci i francuzi kao i vecina zapada da postuju teritorijalni integritet i granice Srbije koje su medjunarodno priznate. Srbija treba samo strpljivo da istraje da nema menjanja granica R. Srbije i tacka. Posto je Merkelova veliki zagovornik celovitosti drzava, nece joj biti tesko da prihvati istinu, granice Srbije se ne smeju menjati a sporazum u okviru Ustava Srbije i moze.

Saradžogla

pre 4 godine

Vučićeviću,sinko,mani se lažnih ,,bombastih,, članaka? Seti se ... Predsedniče ne idi u Kinu će da ovde bidne državni udar?Toliko!Ne bih te više zezao.PS.Nisam robot ... Dodao si i traktora!Dalje!Preskoči ...

Lazni Bot

pre 4 godine

Ma kad veliki vodja pokrene svoje prijatelje Klintona Blera Sredera Sorosa ima da ih sredi.

mica

pre 4 godine

I francuzi i svabe nam mogu popusiti, ako im dozvolimo.

Dissident Dimitrijevic

pre 4 godine

Trebamo Ste Francuzi a da date 10 000 000 eura ;)) ova zemlja za bolje I nije !!!! Sta Ste I'm delili pomoc. kad I, teksta proizilazi sve supritno interesima Srbije .to govori make political I'ma Srbija

Stojan

pre 4 godine

Drugim recima da Srbija mora da pristane na sve sto siptarski teroristi traze jer kako drukcije da se postigne bilo kakav sporazum ako oni nece da se sporazumeju. Najposle sta drugo da se ocekuje od fasistickih drzava. Uskoro ce se i njihov narod njih stideti a vec su proslost mada im je stolica jos vruca.

ziki

pre 4 godine

Pa jel takvima mi dajemo-"doniramo" pare ( 1 milion evra) Boze dragi ima li zaladjenijeg naroda od nas.???

max

pre 4 godine

VOJSKU SRBIJE NA GRANICU DOLE I DOSTA VIŠE UCENA A,NEMCI I FRANCUZI NAŠI ,,PRIJATELJI ,,TRAŽE KAO I ŠIPTARI SRPSKI ...PONOS...MORE SVE VAM J...

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija