• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2019

18:09

MINISTAR ZA RAD ZORAN ĐORĐEVIĆ: Nezaposlenim licima na gradilišta zabranjen ulaz!

Politika

MINISTAR ZA RAD ZORAN ĐORĐEVIĆ: Nezaposlenim licima na gradilišta zabranjen ulaz!

Podeli vest

Nezaposlenim licima na gradilišta je zabranjen ulaz, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i dodao da je to ministarstvo dobilo prijavu da se na gradilištu na Trgu republike nalaze lica koja nemaju zaštitnu opremu

On je za Tanjug rekao da su inspektori Inspektorata za rad izašli na lice mesta i da utvrđuju o kojim licima je reč - da li su to lica koja rade, a nemaju adekvatnu opremu, lica koja rade na crno ili lica koja su nezakonito ušla na gradilište.

- U svakom slučaju biće provereno da li su svi prijavljeni, da li su u radnom statusu svi koji su tamo zaposleni i kakve su mere preduzete kada su u pitanju bezbednost i zdravlje na radu - rekao je Ðorđević i dodao da će inspektori, između ostalog, upozoriti i samog izvođača radova na njegova prava i obaveze.

Kako je pojasnio, izvođač radova je dužan da obezbedi gradilište i da, u slučaju da nezaposlena lica slučajno ili namerno uđu na gradilište, obavesti organe bezbednosti da mu je gradilište ugroženo.

Ðorđević je naveo da je resorno ministarstvo dužno da na svaku ovakvu prijavu odreaguje, jer se neželjene posledice i povrede na radu dešavaju.

- Naša dužnost je da upozorimo onog ko je izvođač da mora da primeni sve ove mere - dodao je Ðorđević.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ponovo je jutros sa svojim saradnicima došao na gradilište na Trgu republike, radnici "Štrabaga" ponovo su obustavili rad, a nekolicina građana je negodovala zbog ometanja radova koji će, kako su ljutito rekli Bastaću, produžiti rok za završetak Trga i normalan život i kretanje u tom delu grada.

 

(VIDEO) BAHATI GAZDA STAROG GRADA ZAUSTAVLJA RADOVE NA TRGU! Bastać LEČI SVOJE FRUSTRACIJE, NE DA DECI BEOGRADA DA DOBIJU PRELEPO MESTO ZA IGRU!



Bastać je, međutim, najavio da ne samo da su jutros prekinuli radove, već da će ostati na gradilištu 12 sati, te da će i ubuduće dolaziti, sve dok se ne ispune zahtevi - razgovor sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem o radovima koji su, kako tvrdi, štetni, kao i razrešenje njegovog zamenika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 5 godina

Kad ne bude bilo Bastića (strpajte ga u zatvor) neće biti ni ometanje radnika na radilištima u Beogradu.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija