• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ

24.04.2019

22:02

ĐILAS "UBIO" BOŠKA! TAJKUN MU DOŠAO GLAVE, LIDER DVERI OSTAO BEZ POSLANIČKE GRUPE!

Politika

ĐILAS "UBIO" BOŠKA! TAJKUN MU DOŠAO GLAVE, LIDER DVERI OSTAO BEZ POSLANIČKE GRUPE!

Podeli vest

Zbog koalicije sa Đilasom trojica poslanika napustila Dveri, pa je Boško Obradović juče izgubio poslaničku grupu u Skupštini. Od Boška otišli Miladin Ševarlić, Srđan Nogo i Zoran Radojičić

Poslanička grupa Dveri od juče više ne postoji u Skupštini Srbije jer su je napustili doskorašnji visoki funkcioneri ovog pokreta Srđan Nogo i Zoran Radojičić.

Nogo i Radojičić su istupili iz poslaničkog kluba pošto su prethodno isključeni iz Dveri, a zbog protivljenja koaliciji sa Draganom Đilasom. Pre njih iz poslaničkog kluba Dveri izašao je i profesor Miladin Ševarlić, pa je Boško Obradović u parlamentu ostao sa još samo troje poslanika, što nije dovoljno za poslaničku grupu koja po zakonu mora da ima najmanje pet članova (vidite okvir).

Boško se pravi lud

Izašli smo, nema više...

Radojičić i ja smo formalizovali naše isključenje iz Dveri, izašli smo i više nema poslaničke grupe
Srđan Nogo, samostalni poslanik

Pokret Dveri tako je platio veliku cenu zbog odluke Boška Obradovića da napusti svoje proklamovane ciljeve i ideologiju i prikloni se Đilasu. Istom onom Đilasu koji je ovih dana, bez učešća na parlamentarnim izborima, formirao sopstvenu poslaničku grupu, na čije je čelo postavio 'samostalnu poslanicu' Mariniku Tepić. Osnovano se sumnja da je tajkun Đilas do svoje poslaničke grupe došao tako što je samostalnim poslanicima isplatio velike pare.

U obrazloženju svoje odluke da istupi iz poslaničkog kluba Dveri Srđan Nogo je naveo da sa Zoranom Radojičićem postaje samostalni poslanik da bi mogao da sprovodi politiku zbog koje su ga građani birali u parlament.

Činjenice

* Samostalni poslanici imaju pravo da govore svako po jednom, do pet minuta po sednici
* Poslanici koji su deo poslaničke grupe imaju više vremena za raspravu o zakonu
* Imaju mogućnost da svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja Vladi Srbije
* Poslaničku grupu može formirati najmanje pet poslanika iste ili različitih stranaka

- Pre dva meseca sam isključen iz Dveri, a nedavno je isključen i kolega Zoran Radojičić. Sada smo odlučili da formalizujemo to isključenje. U prethodnom periodu je bio bojkot parlamenta i sve ovo nije predstavljalo problem kada se ne učestvuje u radu, ali kako sad izgledaju stvari, opozicija će se uskoro vratiti u Skupštinu, pa nisam hteo da me događaji zatiču. Zato smo Radojičić i ja odlučili da formalizujemo naše isključenje i samim tim više nema poslaničke grupe Dveri - istakao je Nogo i precizirao da očekuje da se opozicija vrati u parlament u maju, za kada je najavljena sednica o Kosovu i Metohiji:

- Sve je ovo jedno veliko foliranje, oni će se u maju vratiti u parlament. Pa ne bi Dragan Đilas pravio poslanički klub da planiraju dugotrajan bojkot. Biće sednica u redovnom terminu i zato se u maju ubacuje Kosovo kao pokrivalica za povratak opozicije...

Boško Obradović je, na drugoj strani, prilično nemušto i nevešto poručio da se Dveri trenutno ne bave formiranjem novog poslaničkog kluba!?!

Napustili poslanički klub Dveri

* Miladin Ševarlić
* Srđan Nogo
* Zoran Radojičić

- Nije isključeno da će do toga ipak doći u dogovoru sa drugim kolegama iz opozicionih redova. Nogo i Radojičić odavno su krenuli svojim samostalnim političkim putem, tako da je to ovim njihovim prelaskom u samostalne poslanike samo formalizovano. Fokus svih naših poslaničkih aktivnosti jeste sada na obilasku Srbije, razgovoru sa građanima i učestvovanju u uličnim protestima - naveo je Obradović, uz koga su ostali poslanici Marija Janjušević, Dragan Vesović i Ivan Kostić.

Kriminal u Dverima

Na drugoj strani, poslanik SNS Vladimir Orlić podsetio je juče da se Radojičić nedavno otvorenim pismom obratio članovima Dveri, tvrdeći da se u tom pokretu ćuti na brojne finansijske malverzacije i ozbiljan kriminal.

Georgiev: Samo pritisak sa strane može da sruši Vučića!

Foto: Zoran Sinko

Novinar i urednik BIRN-a Slobodan Georgiev, koji ne krije svoju podršku opoziciji, konstatovao je gostujući na TV N1 da "promene koje zahtevaju opozicija i građani na protestima neće moći da se postignu bez posredovanja sa strane".
- Mislim da će samo pritisak sa strane naterati vlast da razgovara sa predstavnicima protesta. Ovo ih je malo možda uzdrmalo, možda su malo razmišljali šta treba, da li da idu na izbore, ali nisu dobili zeleno svetlo od ovih sa strane - rekao je Georgiev.

- Niko u Dverima ne zna stvarne tokove novca. Finansije Dveri kriju se od države i od članova i od funkcionera stranke - citirao je Orlić otvoreno pismo Zorana Radojičića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Izgled

pre 5 godina

Pogledajte dobro, ove dve face, ova dva izraza lica. Levi debilasti, desni medij(okritet)ski, zmijoglavi. Dalje nemam komentara.

englezii

pre 5 godina

Sve debilcina do debilcine ! I na kraju slag na smrdljivu tortu ! Georgijev i takva gamad i ljudski sljam i otpad !

Daca

pre 5 godina

Izbori nisu ni raspisani, a oni se već rasturili!

Marcco

pre 4 godine

A šta tu ima da se kriju tokovi novca u stranci... odakle njima pare? Od članarine svih 24 člana?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija