• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2019

23:41 >> 08:53

SKANDALOZNA ODLUKA SULEJMANA UGLJANINA!  Tutin dobija ulice Adema Demaćija i Aćif efendije!

Politika

SKANDALOZNA ODLUKA SULEJMANA UGLJANINA! Tutin dobija ulice Adema Demaćija i Aćif efendije!

Podeli vest

SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina danas je na sednici Skupštine opštine Tutin donela odluku o utvrđivanju naziva i promena naziva ulica u toj opštini, među kojima su i imena Aćif efendije i Adema Demaćija

Takva odluka je doneta uprkos protivljenju koalicionog partnera SDP, čiji je osnivač Rasim Ljajić, a protiv usvajanja predloga bili su i odbornici Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Tako su se među novim nazivima ulica našle kontraverzne ličnosti poput Aćifa Hadžiahmetovića, poznatijeg kao Aćif efendije i jednog od najpoznatijih ideoloških vođa kosovskih Albanaca Adema Damaćija, ali i materijali koji se koriste u građevini poput gipsa i kreča, javlja lokalni portal Indeksonlajn. 

Posle invazije Sila osovina na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. godine, Aćifa Hadžiahmetovića je za gradonačelnika Novog Pazara imenovao nemački okupator na teritoriji vojne uprave u Srbiji.

Bio je član centralnog odbora Druge prizrenske lige, a krajem rata partizani su ga streljali zbog saradnje sa okupatorom i za masovne ratne zločine nad Srbima i ubistva Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti.

SULJA PALI SANDŽAK! Ugljaninu Haradinaj daje keš, a Đilas mu obećao vlast!

Među novim nazivima ulica su i imena albanskog separatiste i prvog predsednika samoproglašenog Kosova Ibrahima Rugove i pojedini članovi sjeničke konferencije, na kojoj je 1917. godine doneta odluka o vraćanju Sandžaka Bosni. 

U ukupno 799 naziva ulica najviše puta se mogu videti nazivi dati po biljnoj kulturi poput koprive, zove, hibiskusa, kopriva, tepe, nane, gloga i jablana.

Današnja sednica lokalnog parlamenta Tutina bila je 21. po redu, a pred odbornicima su bile 22 tačke dnevnog reda. Na sednici je usvojena i odluku o organizaciji i funkcionisanju jedinica civilne zaštite na području ove opštine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
GrofMonte

pre 4 godine

Kad ima ulica Ivo Andric koji je bio poznati nacional fasista zasto jedna ulica nebi nosila ime Albanskog patriote Aćif efendije

Marcco

pre 4 godine

... funkcionisanju jedinica civilne zaštite? Jel stvaraju naoružae jedinice? Slovenci su proterali vojsku jedinicama civilne zaštite.

Marcco

pre 4 godine

Umesto da dvoje/troje nestanu za sva vremena, čeka se pa na kraju bude desetina hijada poginulih.

Penzionerj

pre 4 godine

Tog skota smestiti u zatvorna digi niz godina. Drzavni neprijatelj broj jedan. Nanece veliko zlo svom narodu.

SS

pre 4 godine

Može mu se, kad u ovoj državi nema ni zakona ni vlasti za pojedine antidržavne hoštaplere.

GrofMonte

pre 4 godine

Sta je Informer seronje, ne smete da objavite moj komentar .....hahahahaah pravi si pizdonja administratoru

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija