• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2019

10:30

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA! Rusija će pružiti PUNU PODRŠKU SRBIJI po pitanju KiM, nastavlja se EKONOMSKA I VOJNO-TEHNIČKA SARADNJA!

Politika

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA! Rusija će pružiti PUNU PODRŠKU SRBIJI po pitanju KiM, nastavlja se EKONOMSKA I VOJNO-TEHNIČKA SARADNJA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora bili su Kosovo i Metohija, ali i ekonomska i vojno-tehnička saradnja

Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Vučić je sa Putinom razgovorao o Kosovu, rekavši mu da ne razume neverovatne poteze Prištine, a razgovarali su i o predstojećem susretu u Berlinu. Putin je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko KiM I da će pružiti Srbiji podršku.

Dva lidera razgovarali su I o enegretskoj saradnji i gasovodu. Vučić je Putinu pokazao prve fotografije početka gradnje gasovoda kroz Srbiju, a razgvoor se vodio i o vojno tehničkoj saradnji.

Putin je istakao da je zadovoljan rastom ekonomske sasradnje,I zahvalio na gostoprimstvu prilikom njegove posete Beogradu.

Vućić je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata u saradnji dve zemlje.

Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na savršenom ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

Sve detalje sastanka Vučića i Putina koji će promeniti mnogo toga na srpskoj političkoj sceni saznajte u VASKRŠNJEM TROBROJU INFORMERA koji je na kioscima sutra, 27. aprila.

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu.

Foto: Informer

PRIJATELJSTVO I SARADNJA: Aleksandar Vučić i Vladimir Putin


Foto: Informer

Predsednik Vučić sa Sergejom Lavrovim



Sastankom sa putinom Vučić će zaokružiti konsultacije sa partnerima i prijateljima Srbije uoči sastanka u Berlinu, narednog ponedeljka, posle kojeg će, kako je rekao, doneti važne odluke o izborima u Srbiji i poziciji i merama u odgovor na niz jednostranih, diskriminišućih poteza Prištine.

Foto: Informer



Vučić je juče u Pekingu razgovarao i sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, koji je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Foto: Informer



Predsednik Srbije u ponedeljak će prisustvovati sastanku u Berlinu, na poziv kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Vučić je rekao da od tog sastanka ne očekuje ništa, da nije optimista, ali i da će, posle više negativnih signala, biti interesantno čuti da li Nemačka i Francuska žele Srbiju u EU ili ne.

Foto: Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
svaba

pre 4 godine

ahao pruzice podrsku, ali opet sa zakasnjenjem od 20 godina!!! kinezi delaju momentalno!!!! dosta vise hvalospeva o rusiji i rusima!!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija