• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kremlin.ru

26.04.2019

12:50

EVO KOLIKO PUTIN CENI VUČIĆA! Odmah po susretu, objavio sadržaj razgovora na svom zvaničnom sajtu!

Politika

EVO KOLIKO PUTIN CENI VUČIĆA! Odmah po susretu, objavio sadržaj razgovora na svom zvaničnom sajtu!

Podeli vest

Koliko je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu važan susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Pekingu, ali i bliski odnosi Rusije i Srbije, govori i činjenica da je izveštaj sa njihovog susreta odmah objavljen na zvaničnom sajtu predsednika Rusije

Kako je objavljeno na oficijelnom sajtu Kremlja, Vučić se na marginama foruma "Pojas i put" zahvalio Putinu na susretu, ali i još jednom istakao važnost njegove, kako je naglasio, "istorijske posete Srbiji" koja je bila od velike važnosti za dalji razvoj odnosa Srbije i Rusije.

- Vaša poseta je donela mnogo konkretnih rezultata, ali je bila i poseta sa dušom, jer je dodirnula dušu svih građana Srbije. Hvala Vam još jednom na velikoj podršci u razvijanju najboljih političkih odnosa između naših zemalja. Moram da izrazim svoju zahvalnost za Vašu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, jer podržavate našu zemlju u svim svetskim organizacijama. Ovo je vrlo važno pitanje za nas, kao što znate. Imamo veliki pritisak po pitanju Kosovu. Mnogo Vam hvala za vašu nedvosmislenu podršku - kazao je Vučić.

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA! Rusija će pružiti PUNU PODRŠKU SRBIJI po pitanju KiM, nastavlja se EKONOMSKA I VOJNO-TEHNIČKA SARADNJA!

Predsednik Srbije naglasio je važnost stalnog povećanja trgovinske razmene, kao i interakcija u mnogim oblastima. 

- Mislim da u energetici, infrastrukturi, inovacijama, tehnološkom razvoju treba da ojačamo naše odnose. Danas je Veliki petak. Želim vam srećan i blagosloven Vaskrs, blagostanje i sreću našem bratskom ruskom narodu - rekao je Vučić Putinu.

I ruski predsednik Vladimir Putin je takođe izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa Vučićem i još jednom se zahvalio na gostoprimstvu koje je njemu i visokoj ruskoj delegaciji ukazao predsednik Srbije i srpsko rukovodstvo u Beogradu 17. januara.

- Tada održani razgovori doprineli su širenju uzajamne saradnje i aktiviranju bilatrealnih veza. To se odražava i na obim robne razmene, koji se prošle godine, skromno, ali ipak povećao za dva odsto. Mi održavamo stalne kontakte na političkom nivou preko naših ministara spoljnih poslova. Ti odnosi razvijaju se u veoma osetljivom području kao što je vojno-tehnička saradnja - rekao je Putin.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija