• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

26.04.2019

20:52

ZAPADNI VOJNI SAVEZ NAM RADI O GLAVI! NATO sa Šiptarima opkoljava Srbiju!

Politika

ZAPADNI VOJNI SAVEZ NAM RADI O GLAVI! NATO sa Šiptarima opkoljava Srbiju!

Podeli vest

Amerika donirala Albaniji tri borbena helikoptera 'blek hok', a u toj državi otvara i avio-bazu. SAD planiraju i da deo ratne mornarice prebace u luku Drač. Stručnjaci: Ovo jeste pritisak na Srbiju da se odrekne Rusije

Zločinački NATO pakt zajedno sa Šiptarima ubrzano opkoljava Srbiju i time povećava pritisak na našu državu da se odrekne Rusije i uđe u zapadni vojni savez.

Albanija i SAD nedavno su potpisale bilateralni sporazum o donaciji tri višenamenska borbena helikoptera 'sikorski UH-60', poznatijih kao 'blek hok', a NATO planira i da otvori avio-bazu u toj državi.

Pakt 

NATO se udružuje sa protivnicima Srbije, potezi koje povlači biće opasni
Predrag Ćeranić

Istovremeno, zapadna alijansa planira da deo ratne mornarice, Treću flotu, premesti u albansku luku Drač. Stručnjaci upozoravaju da ovaj plan, kada se uzme u obzir da su sve države oko Srbije već članice ili su pod kontrolom NATO pakta i da već postoji baza 'Bondstil' na Kosovu, ima za cilj pojačavanje pritiska na Beograd da se odrekne Rusije i pristupi severnoatlantskom savezu!

Pojačanje kapaciteta

Američku donaciju albanskoj avijaciji potvrdila je i albanska ministarka odbrane Oljta Džačka, koja kaže da je ovo ogromna pomoć za Tiranu. Džačka je prethodno objavila i da će NATO u Albaniji otvoriti svoju bazu, i to u mestu Kučovu.

 

Vežba NATO pakta "Odlučni udar" uskoro u Severnoj Makedoniji

Slučajno ili ne, u Severnoj Makedoniji će od 20. maja do 15. juna biti održana vojna vežba "Odlučni udar", u kojoj će učestvovati po 2.000 severnomakedonskih i američkih vojnika. Zajednička vežba Armije Severne Makedonije i Evropske komande Vojske SAD (US EUCOM) biće sprovedena u nekoliko faza, a u njoj će učestvovati i 100 pripadnika vojske Crne Gore i po 25 vojnika Bugarske, Litvanije i Albanije.

- Ta baza je prvi potpis NATO na Zapadnom Balkanu, jer će Kučovu pretvoriti u prvu vazduhoplovnu bazu NATO za ovaj region. Samo za prvu fazu radova NATO će izdvojiti 50 miliona evra kako bi se Kučova pretvorila u bazu za opremu, logistiku, treninge i vežbe - naglasila je Džačka.

Da se nešto jako opasno sprema u regionu, potvrđuje i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji, koji ističe da je vidljivo da NATO namerava da pojača sve kapacitete u svim državama koje su oko Srbije.

- Prosto rečeno, oni spremaju svoje baze. Opšte je poznato da će praviti avio-bazu u Albaniji, a da će Treća flota biti u Draču. Lagano se približavaju državama bivšeg Sovjetskog Saveza - kaže Beriša.

Komentarišući sve ove navode, Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta za bezbednost u RS, kaže da NATO pakt očigledno demonstrira silu i pritiska Srbiju ne bi li je 'progutao'.

NATO okružio Srbiju

* Hrvatska članica
* Mađarska članica
* Rumunija članica
* Bugarska članica
* Albanija članica
* BiH pod kontrolom
* Severna Makedonija pred članstvom
* Crna Gora članica

- NATO se udružuje sa protivnicima Srbije, pa će potezi koje povlači biti kontraproduktivni. U to nema nikakve sumnje. Srbi su ponosit narod koji se nikada nije povlačio pred nadmoćnijim protivnikom, pogotovo onim koji hoće da ih ponizi. To nisu učinili ni u ratu sa NATO, koji su već vodili. Geopolitičke prilike su sada drugačije nego devedesetih godina, bitno su povoljnije po nas. Više se niko neće usuditi da bombarduje Srbiju, a kako se bore na kopnu, Srbi su pokazali mnogo puta, pa i u bici za Košare... - podvlači Ćeranić.

Treba nam protivteža

Ivan Kostić, član Odbora za Srbe u regionu, kaže da će SAD uvek biti na strani Albanaca i lažne države Kosovo.

- Srbija treba da dozvoli Rusiji da ima svoju vojnu bazu u našoj državi. Jedino uz njihovu pomoć i sa jakom srpskom vojskom možemo dugoročno obezbediti suverenitet i teritorijalni integritet - zaključuje Kostić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Oluja

pre 4 godine

Koliko znam OLUJA je bila akcija na kopnu.baš ste se pokazali ka ratnici

VLADO

pre 4 godine

Hocete se vi sa rogatim bosti.OVAJ VAS PRESEDNIK CE VAM GLAVE DOCI KAD TAD.

Milan

pre 4 godine

Је..е се нама за њихове притиске а нашли су са ким ће се ортачити,да ти се смучи!!!!!

mikac

pre 4 godine

po mom nekom skromnom mišljenju mislim da nam nema druge do zvati braću Ruse ako mislimo na budućnost naše Srbije. nek nam je Bog na pomoći. pozdrav

Marko

pre 4 godine

Da, ne uđete u nato bit ćete gladni i žedni. Svako odupiranje nema smisla, ukoliko neće Vučić onda hoće netko drugi, Vučića smijeniti. Kako vam svima preko Drine nisu jasne te stvari. Blokirati će vas sa svih strane baciti par bombi i kmečiti ćete kme kme... Objavi to ak si hrabar???

Saradžogla

pre 4 godine

Čim smo videli da otimaju i ubijaju trebalo je u Srbiji dići ustanak uz molbu da se rusi vrate i pomognu a onda ih proterati nazad preko Drine.Danas bi smo bili poštovana svetska država Srbija.Kukavički smo gledali kako nam Tita namerno naseljava albance.Mi srbi iz Srbije nosićemo žutu traku oko ruke!Pazite šta vam piše stari Džole! ... Do smrti neću da prežalim što nisam poslušan da prokleti Titin voz bude pod hitno predat Hrvatskoj i Sloveniji jer je proklet!Lokomotive su date u saobraćaj i vrlo brzo su umrla dvojica beogradskih mašinovođa koji su upravljali Titinim lokomotivama.Pitajte gde su Gojko i Zvonko?

zmitjkoe

pre 4 godine

Ovaj Ćeranić je kompletni idiot i teška budaletina. Dekan fakulteta bezbednosti?????? Hahahahahaha, somina rusofilska.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija