• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2019

20:59

(VIDEO) JEREMIĆ: Napadi na Vučićevu porodicu predstavljaju očaj politički poražene opozicije!

Politika

(VIDEO) JEREMIĆ: Napadi na Vučićevu porodicu predstavljaju očaj politički poražene opozicije!

Podeli vest

Kina je pokazala u više navrata da je iskreni prijatelj Srbije, ocenio je urednik informativne redakcije portala Pink.rs Predrag Jeremić, gostujući u emisiji „Svitanje“

Kako je pojasnio, tokom jučerašnjeg susreta predsednika Aleksadnra Vučića i Si Đipinga, naglašeno je da Srbija može da računa na podršku Kine, naročito što se tiče integriteta Srbije, kao i o novim investicijama i vojno-tehničkoj saradnji.

- Kao što je i predsednik sam rekao, što se tiče raketa koje treba da dobijemo od Kine, nismo mi jedini koji o tome mogu da odlučuju. Ovde se pitaju i svetske sile – rekao je Jeremić, ocenivši da ukoliko dođe do realizacije dogovora, vojska će biti jedno 5 do 6 puta jača.

- Ova poseta je vrlo bitna, očekuje se da će biti potpisano više sporazuma i ugovora koji treba da budu doneti i sa njihovim privrednicima. Takođe, očekuje se nastavak saradnje ovih dveju zemalja. Naglasio bih da ta vojno-tehnička saradnja ne podrazumeva samo nabavku oružanja od Kine, to podrazumeva i zajedničku proizvodnju vojnog naoružanja – objašnjava Jeremić, koji je takođe istakao da nije za zanemarivanje i činjenica da je predsednik Vučić u Kinu dočekan kao veliki svetski lider uz sve počasti.

Posle sastanka sa kineskim predsednikom, predsednik Vučić je takođe naglasio da je Srbija, kao jedna mala zemlja, dobila izuzetno dobar tretman.

Jeremić je takođe prokomentarisao i gest kineskog predsednika, uzimajući u obzir činjenicu da su Kinezi inače poznati kao hladan narod, koji se izrazito drži protokola. U jučerašnjem susretu sa predsednikom Vučićem, predsendnik Điping je u više navrata zagrlio predsednika Srbije.

- Videli smo svi kako je prmljen Aleksandar Vučić, od trenutka sletanja u Peking. Oni predsednika gledaju kao jednog svetskog lidera i mislim da to takođe treba da bude odgovor opozciji. Treba da im bude jasno kakav je čovek Aleksandar Vučić, i da je na vlasti neko ko je cenjen i poštovan u svetu – rekao Jeremić ističući da je i on sam iznenađen gestovima kineskog predsednika.

- Ovo je njihov već šesti susret i to pokazuje bliskost dvojice lidera – objašnajva Jeremić.

Takođe, predsednik Vučić danas se susreo i sa predsendikom Rusije, Vladimirom Putinom, a ovaj susret Jeremić ocenjuje kao nešto što više nije vest, jer je se oni često susreću i razgovaraju o ozbiljnim temama.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Stariji osnovci uveliko vide da ,,opozicija,, izvanredno radi za Vučića!Ajd vi mu ga dajte sve protiv mene DA BIH VIDEO KO SU MI ULIZICE? ... I tako bude!Utrkuju se ko će biti na strani Vučića da su se i njemu smučili.Nesrećni Babić pa Jutka.Onda gročanski opštinar.Mislite da to nije oduzelo poene SNS?Naravno da jeste.Uskoro biće iznesena u javnos marifetluci jednog direktora zdravstvenog centra.DA VIDIMO ,,KAKO TO DA NJEMU NIKO NIŠTA NE MOŽE,, KAKO SU PISALE POZNATE DNEVNE NOVINE.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija