• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2019

09:19

RTS O BOLESNIM NAPADIMA NA PORODICU PREDSEDNIKA: Tviteraši svesno lažu o Vučićevoj majci!

Politika

RTS O BOLESNIM NAPADIMA NA PORODICU PREDSEDNIKA: Tviteraši svesno lažu o Vučićevoj majci!

Podeli vest

Radio-televizija Srbije saopštila je sinoć da su pojedini učesnici rasprava na društvenim mrežama svesno zaplivali u laži, kada su objavili da je tadašnji ministar informisanja, a sadašnji predsednik države Aleksandar Vučić, navodno sklonio svoju majku, novinarku RTS-a Angelinu Vučić, na sigurno pre nego što su bombe pale na RTS u noći 23. aprila 1999.

RTS je u tekstu na svom portalu naveo da se u filmu "Hronika najavljene smrti" istina o stradanju i mukama novinara RTS u noći bombardovanja vidi sasvim jasno, kao i činjenica da se majka Aleksandra Vučića nije udaljavala iz zgrade javnog servisa te kobne noći.

"Za deo učesnika u Tviter raspravama, uglavnom političara, dvadeset godina kasnije, u prvi plan probija se ono što je odavno utvrđeno kao nesumnjiva činjenica - ko je sve preživeo tadašnje bombardovanje. Odnosno, da li je tadašnji ministar informisanja, a sadašnji predsednik države Aleksandar Vučić navodno sklonio svoju majku, novinarku RTS-a Angelinu Vučić, na sigurno pre nego što su bombe pale na RTS", navodi se u tekstu.

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović rekao je za RTS da se "širenjem laži da je Angelina Vučić bila van zgrade te večeri, da je sin koji je tada bio ministar informisanja izvukao na vreme, samo skida odgovornost sa ljudi koji su naredili ovo ubistvo 16 radnika RTS-a".

I nekadašnji novinar RTS Željko Pantelić napisao je na Tviteru da je sedeo preko puta Angeline Vučić u noći bombardovanja RTS-a, a o tome, kako podseća RTS, svedoči i lektorka koja je te večeri s njom izašla iz zgrade.

PATOLOŠKI LAŽOV! Sergej Trifunović obmanuo javnost da je Vučić "sklonio" svoju majku u noći kad je mučki bombardovan RTS!

- Angelina Vučić i Miloš Marković su spremali emisiju za 3.00. Pošto je zgrada bombardovana, pošto smo zasuti prašinom, mi smo krenuli da nekako izađemo iz nje. Zajedno smo pokušavali da nađemo izlaz i našli smo ga onog trenutka kada je nas našao gospodin iz obezbeđenja - kaže lektorka Jelena Dubajić Pantić. 

- Inače, Angelina to veče nije ni trebalo da radi, zvali su je da nekoga zameni ko nije mogao da dođe. U jedan ja sam pitala – Angelina, hocete vi da odete u režiju? Ona je otišla, posle toga sam ja u dva sata išla na emitovanje - navela je u filmu novinarka RTS-a Marija Mitrović.

Javni servis upozorava da 20. godišnjica ubistva 16 radnika RTS od strane NATO-a i dokumentarni film "Hronika najavljene smrti" koji je RTS emitovao pre nekoliko dana, umesto da podstaknu poštovanje prema žrtvama i njihovim prodicama, iskorišćeni su u delu javnosti za političke zloupotrebe u koje se indirektno uvlači i ta medijska kuća.

"Na društvenim mrežama ovih dana sugeriše se, pre svega od strane pojedinih, što sadašnjih, što bivših političara, da RTS skriva punu istinu o tom tragičnom događaju i zločinu. Pa čak i da prikrivamo snimke internih kamera u noći bombardovanja", navodi se u tekstu na portalu javnog servisa.

RTS je u reagovanju na širenje laži na Tviteru naveo da se ni ubuduće neće baviti bitkama na toj društvenoj mreži, pogotovo onima u kojima činjenice nisu važne, ali da ima obavezu da od laži sačuva tu kuću i ljude koji su u njoj radili, a nisu se ničim ogrešili o profesiju i svoje kolege. 

"Pre svega imamo obavezu da sačuvamo uspomenu na naše kolege ubijene na radnom mestu i ne dozvolimo da se ta uspomena na bilo koji način prlja dnevnopolitičkim potrebama", ističe se u tekstu na sajtu javnog servisa. 

RTS je bombardovan 23. aprila 1999. godine u 2.06 i tada je život izgubilo 16 radnika te medisjke kuće dok je 16 povređeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Čista zloupotreba najbolnije teme za RTS i porodice izginulih radnika, kao i nedvosmislen pokušaj nanošenja moralne štete predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija