• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2019

14:44

VULIN: Žrtva Gavrila Principa ne sme biti nikada zaboravljena

Politika

VULIN: Žrtva Gavrila Principa ne sme biti nikada zaboravljena

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin podsetio je da se danas navršana 101 godina od smrti Gavrila Principa i poručio da njegova žrtva nikad ne sme biti zaboravljena

 

- Danas je, pre tačno 101 godinu, u terezinskoj tvrđavi umoren Gavrilo Princip. Njegova strašna i velika žrtva za slobodu nikada ne sme biti omalovažena i nikada ne sme biti zaboravljena. Srpski narod iznad svega ceni slobodu i jedina stvar koju ceni više od mira jeste sloboda. Gavrilo Princip i svi oni koju su koračali stazom slobode nikada neće biti zaboravljeni - rekao je ministar tokom obilaska pripadnika Vojske Srbije u bazi "Medevce" u Kopnenoj zoni bezbednosti, navosid se u saopštenju Ministarstva odbrane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Gavrolo čeko sa nadimkom princip zauvek će u istoriji ostati kao najgori bosanski srbin koji je svojim kukavičkim činom doprineo da narod Srbije STRAHOVITO postrada.Potpuno nepotrebno je najpre ubio Sofiju pa Ferdinanda i time tri deteta učinio siročićima.Beogradske novine su u nastavcima pisale o životu prokletog gavrila gde smo saznali da je od malena bio zao i sklon tučama.SAMO JE ON MOGAO DA UČINI UBISTVO SOFIJE I FERDINANDA. Doproneo je da započne Prvi svetski rat gde je Srbija smrtno izgubila MILION i 250 hilhada stanovnika.Isto toliko je ranjeno!Srbija je na sve načine sarađivala sa Austrougarskom i bila u svemu pomagana.Na primer,još rade kupljeni agregati u hidrocentralama Srbije.Lobi bosanskih srba je bez pitanja u sred Beograda podigao gavrilu spomenik i time se nastavlja DA BEOGRAD BUDE PROKLET GRAD.A proklet je još što pri širenju zatrpavani su brojni prirodni izvori vode po čemu je nekada Beograd bio poznat.

Zoran

pre 4 godine

Strašna žrtva je izgubljena trećina stanovništa Kraljevine Srbije zbog usijanih glava. Slave se atentatori, dezerteri, a heroje tek poneka novina spomene. Kada će granične jedinice iz Nato agresije 1999 dobiti spomenice. Neprijateljska čizma nije kročila na tlo SRJugoslavije. Ali su kilavi Radovani galantno potpisali kumanovski tehnički sporazum i dozvoliti otcepljenje dela državne teritorije. Posle balkanskih ratova do stvaranje Kraljevine SHS deo teritorije su bili i novo-oslobođene srpske zemlje. To više niko ni ne spominje. Odneo vetar ratni uspeh malene herojske vojske.

slađa

pre 4 godine

Slava Gavrilu Principu! Mladiću u čijim zenicama su bila gnezda slobode, kao u očima nepoznatog putnika lepota Bogorodice Ljeviške.

Saradžogla

pre 4 godine

Слађо.Слађо ... У ком ли свету ти живиш? Ако си србијанка боље ти је да одеш у цркву и упалиш свећу за смртно пострадале србе а зашта је одговоран проклети гаврило.У порти цркве подавалског села постоје три мермерне плоче са именима и презименима погинулим мештанима у Првом светском рату који је изазвао босански србин гаврило!Бели Поток - 101 мештанин!Пиносава - 99 мештанина!Зуце - 67 мештанина.Та села су у то време била малена што значи да су била десеткована!ДВАНАЕСТ ЦВЕТИЋА ИЗ ПИНОСАВЕ ЈЕ СТРАДАЛО У ТАДАШЊЕМ РАТУ!Слађо,иди у ту фамилију и реци нешто позитивно о проклетом гаврилу са презименом чеко а принцип му је надимак.

gsgsgsgsg

pre 4 godine

TE GAVRILO PRINCIP U TA ŠUGAVA ČETNIČKA USTA!!!!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija