• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.04.2019

17:41

AMERI, JE LI OVO VAŠE MASLO?! TAČI, POSLE MERKELOVE I  MAKRONA, 'IZVREĐAO' I MOGERINIJEVU: EU je slaba, ne može Srbiju da natera da prizna Kosovo!

Politika

AMERI, JE LI OVO VAŠE MASLO?! TAČI, POSLE MERKELOVE I MAKRONA, 'IZVREĐAO' I MOGERINIJEVU: EU je slaba, ne može Srbiju da natera da prizna Kosovo!

Podeli vest

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hashim Tači je, nakon štanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini u Berlinu, izjavio da je predočio svojoj sagoivornici da su Beograd i Priština daleko od sporazuma bez učešća SAD, jer je, kako je rekao, EU suviše slaba da pokrene stvari na Zapadnom Balkanu

- Neće biti pregovora između Kosova i Srbije, daleko smo od postizanja sporazuma bez SAD. Kao prvo, znate da ni dijalog, ni pregovori ili sporazumi nemaju ulogu SAD i drugih prijateljskih država. Evopska unija je suviše slaba i nije jedinstvena da pokrene stvari na Zapadnom Balkanu - rekao je Tači novinarima nakon sastanka.

Rekao je i da će sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH biti još povećane, jer, prema njegovim rečima, Srbija nastavlja agresivne akcije prema Kosovu.

ŠIPTARI SVE LUĐI ZBOG MOĆI SRBIJE! Provokacija Čitaku: BG i PR kao "Igra prestola", "SRBIJA - ZLI BELI HODAČI, ALBANCI - KUĆA STARK, GOSPODARI SEVERA"!

- Porez je legitiman. Ako Srbija nastavi agresivno, mi ćemo samo dodavati mere i krenućemo na recipročnom nivou. Kosovo je spremno za bezuslovni dijalog. Vreme je da Srbija prizna Kosovo. Danas je dan kada kancelarka Merkel treba da uveri Vučića da prizna Kosovo, da ubedi da to isto učini i pet zemalja EU koje ga još nisu priznale - naveo je Tači i dodao da je to ono što, kako je rekao, očekuje od berlinskog samita.

Očekuje, rekao je, i da će Priština dobiti danas podršku za viznu liberalizaciju.

TAČI ZBOG SRBIJE ŽESTOKO UVREDIO MERKELOVU I MAKRONA, hoće li Berlin i Pariz 'zažmiriti' na bezobrazluk lidera lažne države!

Kosovo, kako je rekao, ne traži viznu liberalizaciju kao poklon, već je to, kaže, zaslužilo.

- Kosovo će ostati nezavisna, suverena zemlja, uvek poštujući prava Medveđe, Preševa i Bujanovca na pripajanje Kosovu, što bi bilo ispravljanje istorijske nepravde - preneo je Telegrafi


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 4 godine

Srbijo samo hrabro. Nikada potpisati. Cekati sto godina, ali cekati. Ovo je put kojim treba da se ide.

Saradžogla

pre 4 godine

Miki,polupismeni Miki,za sto godina biće na Kosmetu 6 miliona albanaca a nas srba jedva tri!PS.Znas sto sam te nazvao da si polupismen?Znas!Inda da te bude sramota.

Marcco

pre 4 godine

Ko ima Ameriku iza leđa, može da radi šta hoće... sve dok im trebaju ali kad dođe taj trenutak da im ne trebaju, nastaje katastrofa po taj narod. Primer... Srbi!

Ansul

pre 4 godine

Dakle, osim sto trebaju da budu bezobrazni, novinari informera moraju da budu i nepismeni, buduci da ni naslov ne mogu da napisu kako treba.

SS

pre 4 godine

Samo debeli novac i sloga koji im šipci daju,dok naša dijaspora verovatno nemo to sve posmatra.

ZN

pre 4 godine

Pa super. Dobra ideja. Vratiti sve na UN i SB, pa neka se svi uključe. I stalni i ostali članovi. Do sada su, posle ovih 20 godina, dovoljno informisani i znaju ko je ko i šta je šta.

Maganik

pre 4 godine

Naravno da ni EU ni USA ni NATO ne mogu vućiću ništa. I šta ćemo sad sa tim???

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija