• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DW/Vesti-online

02.05.2019

17:06 >> 17:09

'RAT' ZA SRBIJU, FRANCUSKA I NEMAČKA PROTIV SAD I RUSIJE! Merkel i Makron ne daju Beograd Putinu i Trampu?

Politika

'RAT' ZA SRBIJU, FRANCUSKA I NEMAČKA PROTIV SAD I RUSIJE! Merkel i Makron ne daju Beograd Putinu i Trampu?

Podeli vest

Da li je samit u Berlinu koji su sazvali Merkel i Makron bio fijasko ili prvi korak u evropskom preuzimanju inicijative za rešenje sukoba Beograda i Prištine? O tome komentatori nemačke štampe imaju različita mišljenja

Ima li išta dosadnije od samita Evropske unije sa državama zapadnog Balkana?" pita se konzervativni "Velt".

List dodaje da su "Angela Merkel i Emanuel Makron stavili su Vladimiru Putinu i Donaldu Trampu do znanja da je Balkan naša interesna sfera i da Evropa ne želi mešanje izvana. Sada EU mora da pokaže da je zaista u stanju da sama reši preostale konflikte u regionu. Kada se Jugoslavija raspala 1991, tadašnji ministar spoljnih poslova Luksemburga Žak Pos rekao je da je kucnuo čas Evrope. Čista umišljenost. Zna se da se EU pokazala kao nesposobna da spreči ratove na Balkanu i da su oni okončani tek nakon intervencije SAD i NATO".

TAČI, KO TEBE ŠTA PITA, AKO NEĆEŠ DIL SA SRBIJOM, DOBIĆEŠ ŠIPAK! Zmija opet sanja Preševo, Bujanovac, ali i Srpsku!

- Bosna i Hercegovina bi se raspala da zapravo nije protektorat EU. A, između Srbije i Kosov vlada Hladni rat. On mora da se okonča, i Srbija i Kosovo bi trebalo da jednog dana postanu članice EU. A to Putin želi da spreči, želi da otrgne Srbiju od uticaja Zapada i na granici Evrope stvori još jedan rastući sukob.

FRANCUSKA PREUZIMA BALKAN, SRBIJA MOŽE DA PROFITIRA! Pitanje je da li će Nemačka prepustiti Parizu region?!

Da li je stoga opet umišljenost ako se EU opet nameće da spreči to igranje sa vatrom? Nije. Činjenica da Merkel i Markon sazivaju samit u Berlinu u ime Unije, još jednom pokazuje da centar moći EU odavno nije u Briselu već u Savetu predsednika i premijera koji imaju legitimitet i sredstva da vode robusnu politiku.

Doduše, Kosovari misle da Amerika mora da uzme učešće u pregovorima, a Srbija uvodi u igru svoju nekadašnju saveznicu Rusiju. Ali EU je izgleda odlučna da sama reši probleme i onda, ako baš mora, dobije blagoslov SAD i Rusije. Ako EU želi da je shvate ozbiljno u svetskoj politici, mora da pokaže da je makar u stanju da zavede red u sopstvenom dvorištu", zaključuje "Velt".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Uz francuske poltrone,je*aće nam majku nacisti ponovo.

DOBRO IGRA MERKEL ZA PUTINA I

pre 4 godine

Ovaj Makro britansko kukavicije jaje je autsajder...ismejan od svih Evropljana ....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija