• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2019

09:05

(VIDEO) MARKO ĐURIĆ NA PINKU: Neodgovorno ponašanje opozicije raduje Prištinu i Tiranu!

Politika

(VIDEO) MARKO ĐURIĆ NA PINKU: Neodgovorno ponašanje opozicije raduje Prištinu i Tiranu!

Podeli vest

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM i potpredsednik Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke Marko Ðurić izjavio je danas da je parlament mesto za dijalog s opozicijom i istakao da se vlast neće menjati na ulici, kao i da Srbija neće biti "ni Karakas ni Majdan"

 

Ðurić je na TV Pink, govoreći o najavljenom protestu dela opozicije ispred Skupštine Srbije, ocenio da oni sada traže izlaznu strategiju, jer su ranije tvrdili da ne žele razgovore s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a da sada govore da vlast ne želi dijalog sa njima.

- Zapljusnuo nas je cunami laži. Narod u Srbiji ne želi da vidi haos i neće biti ni Karakasa ni Majdana, neće Srbija biti uređena po političkim željama iz Tirane i Prištine - rekao je Ðurić.

On je ocenio i da lidere opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića ne zanima da li je Srbija u teškoj situaciji po pitanju KiM, i primetio da su u nedelji kada je Priština usvojila platformu oni "jurišali" na zgradu RTS-a s motornim testerama, pokušavajući da izvrše dodatan pritisak na državu.

- Najveća radost zbog neodgovornog ponašanja dela opozicije u Srbiji je u Tirani i Prištini, tamo su ih slavili kao heroje - rekao je Ðurić.

Govoreći o nedavnom samitu u Berlinu, ocenio je da je to bila izvanredna prilika za srpsku delegaciju da "iznese čelične argumente i dokaze o svemu što se dešava na KiM", između ostalog i to da Priština krši CEFTA sporazum i S SP i da nije formirala ZSO.

On je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić i u Berlinu, ali i često na sastancima u svetu, postavljao pitanje predstavnicima međunarodne zajednice zašto ne reaguju na ponašanje Prištine, ali da odgovor nije mogao da čuje.

Prema njegovim rečima, mnogi u Berlinu pokušavali su da zgaze srpske interese i nanesu štetu Srbiji, ali da su naišli na snažan odgovor.

- Nije dolazila dobra poruka ni signali ni od dela političara u Sarajevu, od političara iz Prištine i Tirane, mogu da kažem da su se Slovenija i Hrvatska držale po strani, kao i da predstavnik Crne Gore nije bio nekorektan - rekao je Ðurić.

Govoreći o izjavama kosovskog predsednika Hašima Tačija o pripajanju dela juga centralne Srbije, tzv. Preševske doline Kosovu, on je rekao da je Tači mogao da traži i da se Viskonsin i Diseldorf pripoje KiM.

- To su gluposti i neodgovoran pristup, pokazuju koliko su neodgovorni i prema sopstvenom narodu jer ništa neće rešiti pričajući takve gluposti - rekao je Ðurić.

Ocenio je i da Priština nema političke argumente, pa pričama o silovanjima 20.000 žena u sukobima na Kosovu pribegava emotivnim argumentima.

Govoreći o poseti Kini, Ðurić je rekao da ta zemlja podržava Srbiju, da je Vučić uspostavio dobre lične odnose s predsednikom Si Ðinpingom, kao i da ta zemlja vidi Srbiju kao ključnog partnera u ovom delu Evrope.

Ðurić dodao i da je imao razgovore u Centralnom komitetu Komunističke partije Kine i da su ti sastanci veoma važni za budućnost Srbije, jer ekonomija prati politiku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Uštedite malo novca,uzmite isti od tajkuna,dilera,lopova koje stalno optužujete za pronevere,a ništa od toga,pa dajte malo amerima,malo nemcima,malo francuzima,pa će te videti kako se kolo sreće okreće,pametnjakoviću.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija