• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2019

13:18

(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SU ŠIPTARSKI SPECIJALCI BRUTALNO TUKLI GOLORUKE SRBE U ŠTRPCU!

Politika

(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SU ŠIPTARSKI SPECIJALCI BRUTALNO TUKLI GOLORUKE SRBE U ŠTRPCU!

Podeli vest

Specijalci ROSU upotrebili su palice i suzavac protiv meštana srpske nacionalnosti u opštini Štrpce, koji su pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane, kada je krenuo ka mestu Obereke. Dvadesetoro Srba je povređeno. Kancelarija za KiM najoštrije osudila upotrebu brutalne sile policije nad demonstrantima


Srbi su blokirali lokalni put, a Kosovska policija je, kako bi ih uklonila, upotrebila biber sprej i palice, objavila je TV Most.

Povređenima je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Štrpcu. Žitelji Sirinićke župe okupili su se ispred opštine Štrpce i zahtevaju da im se obrate nadležni, koji su obećali da radovi na gradnji mini hidrocentrale neće biti nastavljeni, prenela je ta televizija.

Kancelarija za KiM osudila upotrebu sile

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila upotrebu gole i brutalne sile policije nad demonstrantima u opštini Štrpce.

(FOTO) ŠIPTARSKI SPECIJALCI PALICAMA I SUZAVCEM NAPALI GOLORUKE SRBE U ŠTRPCU - 20 POVREĐENIH!

"Podsećamo Kfor i međunarodne misije da je srpski narod u opštini Štrpce posebno ranjiv zbog činjenice da se veoma dugo nalazi u izolaciji, i da svaka demonstracija sile nad ljudima koji žive u tako teškim uslovima, ne samo da nije humana, već i izaziva opravdani revolt čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Foto: Televizija Most

Iz Kancelarije pozivaju predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da Srbima garantuju demokratsko pravo na javno i miroljubivo izražavanje nezadovoljstva i da spreče nasilne akcije policije i njenu zloupotrebu u stvaranju atmosfere vanrednog stanja u sredinama koje većinski naseljavaju Srbi.

"Na učesnike protesta u Štrpcu apelujemo da svoje opravdano nezadovoljstvo iskazuju na miran i dostojanstven način i da ne daju povode Prištini da dodatno oteža položaj Srba u tom delu KiM, jer jasno je da najekstremnije prištinske političke strukture željno čekaju svaku priliku i izgovor da demonstriraju silu prema našem narodu u Pokrajini", navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kralj Balkana

pre 4 godine

Sve je tu jasno kad je Haradinaj sve rekao čim je najavio stvarnje vojske još u 10om mesecu prošle godine kralj je jasno rekao da neće Srbima dati ni metar svete Albanske zemlje i da neće ako treba nikada maknuti takse i da mu srpsko priznanje ne treba njemu nego Srbiji ako hoće u EU a on može ovako i narednih 100g da mu svaki albanac ima uz Božju pomoć po 5-10dece tako da na kraju uz Nejgovu pomoć mirno i lepo i polako uzme SVE samo sa širenjem e pa kad je tako neka mu je sa srećom....Zapad samo traži da radiš poso i rešavaš otvorena pitanja i zatvaraš poglavlja a ne da sediš na dve stolice i ne radiš NIŠTA a primaš platu i žalosno je šta to ne traže SRBI...Inače je sramota da tog čoveka mediji još ne zovu kraljem Balkana pored jedne kraljice Kolinde ma to je čista diskriminacija?

Dragi

pre 4 godine

Pitanje za predsednika Vučića: da li je ovo napad na Srbe na KiM ili napad na građane KiM? Ako je napad na Srbe, zašto Srbija ne zaštiti svoj narod, a ako je napad na građane KiM zašto se ne traži intervencija KFOR-a?

Pavle

pre 4 godine

Ma sve si ti u pravu, ali mi smo IZDALI SAOPSTENJE BREEEEE...! (secas se kako je Radovan treci govorio: ...BREEEE...)

mica

pre 4 godine

Nitko nece ponizavati Srbe dok je ovaj precednik i ova vlada na vlasti. Tacka

Crna ovca

pre 4 godine

Milice mislim da ni sama ne veruješ u ovo što pišeš!

SS

pre 4 godine

A šta ste drugo mogli da očekujete od kancelarijice za KiM sem najoštrije osude batinaša.Niko Srbe neće ponižavati a kamoli tuči,pobogu,zar to nije politika očuvanja nacije.Možda bude kad svi odu sa KiM.

Andrej Vucic

pre 4 godine

Bravo za našeg Predsednika. Čovek vodi mudru i odgovornu politiku. Ovo je rezultat te uspešne politike.

RINGISPIL

pre 4 godine

NAJOSTRIJE OSUDJUJEMO NAPADE NA SRBE... TRLA BABA LAN 100 GODINA ISTO.

Surdilovic

pre 4 godine

Zasto Vučić ne reaguje? Javno je obećao da neće dozvoliti nasilje nad Srbima na Kosmetu...

Mate

pre 4 godine

Pa mlatili bi oni i Albance da zaustavljaju bager i policiju van zakona. To što su Srbi, im je samo bonus.

spetznaz

pre 4 godine

Sta je misevi frka A????? Ajde vodjo i ministre vojni,sta cete sada??? Da sedite u kancelarijama i kao NISTA NIJE BILO?????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija