• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

04.05.2019

10:23

KOSNET O BOLESNOM POTEZU PRIŠTINE: Kakvu poruku šaljete svetu kad IMENUJETE RATNOG ZLOČINCA ZA SVOG AMBASADORA?!

Politika

KOSNET O BOLESNOM POTEZU PRIŠTINE: Kakvu poruku šaljete svetu kad IMENUJETE RATNOG ZLOČINCA ZA SVOG AMBASADORA?!

Podeli vest

Sulejman Seljimi, bivši komandant tzv. OVK, imenovan je navodno za predstavnika Prištine u Tirani

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet protivi se tome da Priština ima za diplomatskog predstavnika osuđenog ratnog zločinca.

- Kakvu poruku šalje Kosovo svetu kada imenuje za svog ambasadora osuđenog ratnog zločinca? Da li to pokazuje poštovanje vladavine prava? Mi se svakako snažno zalažemo protiv takvog poteza, sačekaćemo da vidimo - napisao je Kosnet na Tviteru.

Kosnet u ovoj objavi nije naveo da koga tačno misli, a kosovski mediji su nedavno preneli da je Sulejman Seljimi, bivši komandant takozvane OVK, osuđen za ratne zločine, imenovan za diplomatskog predstavnika Prištine u Tirani.

To, međutim, nije potvrđeno zvanično.

Seljimi je inače na slobodu pušten 25. januara, nakon što je u zatvoru bio više od pet godina.

AMERIČKI AMBASADOR KOSNET GUBI ŽIVCE SA ŠIPTARIMA: Ratnim zločincima nije mesto u kosovskoj vladi!

Uhapšen je 2013. godine i kasnije ga je Osnovni sud u Mitrovici proglasio krivim za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

ŠEF GLAVNOG ŠTABA TERORISTIČKE OVK SE UPLAŠIO HAGA: Sulejman Seljimi se od istražitelja Specijalnog suda SAKRIO U BOLNICU!

Osuđen je na šest godina zatvora, a po puštanju na uslovnu slobodu imenovan je za političkog savetnika kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 4 godine

A koga pa mogu da postave za "diplomatskog predstavnika" kad su gotovo svi iz OVK zlocinci i sa okrvavljenim rukama. To je i vama iz Amerike poznato, nego se pravite blesavi !!!

srdjanmargulan

pre 4 godine

Šta je tu novo, ako takozvani predsednik i premijer kao ratni zločinci mogu da obavljaju državničke poslove onda što jedan ratni zločinac nebi bio i ambasador, uostalom oni i nemaju nikoga ko nije bio ratni zločina. Ništa novo za njih. Koga god da izaberu za neku funkciju biće ratni zločinac,pa šta da rade ljudi kad nemaju nikog normalnog koji nije u krvi do laktova.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija