• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2019

22:48

MILORAD DODIK BEZ PARDONA: Nećemo pristati na Akcioni plan za članstvo BiH u NATO

Politika

MILORAD DODIK BEZ PARDONA: Nećemo pristati na Akcioni plan za članstvo BiH u NATO

Podeli vest

SNSD i njen lider Milorad Dodik nisu i neće pristati na Akcioni plan za clanstvo u NATO (MAP), a bilo kakva unilateralna akcija u vezi sa Nacionalnim godišnjim planom i bilo čim što ima veze sa NATO i MAP, dovešće do destabilizacije BiH, upozorio je danas portparol SNSD Radovan Kovačević.

Partija demokratskog progresa (PDP) ranije je najavila da će ministarka odbrane BiH Marina Pendeš (HDZ BiH) predati Prvi godišnji nacionalni program za NATO, čime se kreće u aktiviranje MAP-a.

Portparolka PDP Anja Petrović rekla je da će to biti učinjeno uz, kako kaže, pristanak i odobravanje Dodika, tvrdeći da je "u Ankari postignut dogovor da BiH aktivira MAP". 

Kovačevic je naglasio da se stav SNSD-a tu ne mijenja, ali da ih ne iznenaduje, ukoliko postoji nekakav plan za neku vrstu prevare, kao i da za to znaju baš u PDP-u.

Kovačević je ponovio da SNSD tu ima izuzetno jasnu politiku, a to je politika poštovanja svih zvaničnih dokumenata usvojenih u Narodnoj skupštini RS, između ostalog, i rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

"Mi se u skladu sa tim i ponašamo i to je, verujem, jasno svima i u RS i u BiH, pa i samom NATO savezu", rekao je Kovačević Srni.

On je istakao da su brojni pritisci na Dodika i predstavnike SNSD-a da u tom kontekstu promene stav, ali da to ne planiraju da urade, što je nedavno predsedavajuci Predsedništva BiH Dodik rekao i predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija