• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.05.2019

10:44

(VIDEO) VUČIĆ NAJAVIO NOVU VELIKU INVESTICIJU: Jedna velika i moćna kompanija izabrala je baš Srbiju, zaposliće nekoliko stotina inženjera

Politika

(VIDEO) VUČIĆ NAJAVIO NOVU VELIKU INVESTICIJU: Jedna velika i moćna kompanija izabrala je baš Srbiju, zaposliće nekoliko stotina inženjera

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak objaviti koji važni evropski investitor dolazi u Srbiju, ali je rekao da se radi o pogonu iz sfere haj-teka, kao i da će zaposliti nekoliko stotina inženjera

Predsednik je objasnio da je reč o investiciji koja će pokazati da naši radnici umeju da rade i najfinije stvari a da nisu samo jeftina radna snaga, što mu je posebno drago kao i da će tu biti takođe posla za veći broj radnika.

- Ne smem zasad da otkrijem ko je to, naljutiće se investitori - dodao je on i naglasio da je to jedna velika vest, da je to signal drugim investitorima da je jedna velika i moćna evropska kompanija baš izabrala Srbiju.

Nalaziće se kako kaže, ili u južnom Banatu ili u Sremu, a o svemu će se više znati u utorak.

- Mislim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno mesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne samo ono što bi zahtevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu  - istakao je Vučić za Pink i dodao: 

To će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga.

Kako ističe, velika su ulaganja s velikim izvoznim potencijalom, ono što popunjava budžet i daje novac da se povećaju plate i penzije i da se grade novi putevi i pruge.

(VIDEO) NA ĐILASOVOM KAMPOVANJU OSTALO 28 JADNIKA DA KISNU I MRZNU SE, A NJIHOVI LIDERI GREJU GUZICE U TOPLIM SOBAMA!

Foto: printscreen

On je najavio i da će za 10 dana biti otvorena Grdelička klisura i kompletan južni krak Koridora.

Vučić je ponovo najavio povećanje plata u javnom sektoru, pre svih medicinskim sestrama kako bi se zaustavio njihov odlazak, kao i da je to moguće samo uz otvaranje ovako velikih fabrika i ovako velike investicije.

- Svaki političar bi voleo da isplaćuje platu od 2.000 evra, ali nema od čega! Ne može, mora da se zaradi - dodao je on i pojasnio da mnogi misle da je u politici važna tehnika, ali da nije tako.  

- U politici je važan plan... program, ono što imate da ponudite građanima, a ne decibeli i ova vika koju čujete - rekao je osvrnuvši se na, kako je kazao, šatorovanje na ispred zgrade Predsedništva, u Pionirskom parku, u kojem je za vikend MUP inače planirao druženje posvećeno najmlađima i to sa policijskim službenim psima, konjima, ponijima u malom padoku... 
Taj najavljivani događaj je otkazan zbog najave učesnika protesta da će na tom mestu u centru Beograda postaviti svoje šatore.

Mnogo toga novog na vojnoj paradi u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve Nišlije i ljude iz okoline da u petak, 10. maja, dođu na vojnu paradu povodom Dana pobede, koji se inače obeležava dan ranije, i najavio da će prisutni moći da vide mnogo toga novog u vazduhu. 

Vučić jerekao da će Srbija 10. maja pokazati koliko je do sada napredovala, dok će, kako je najavio, u decembru ili naredne godine moći da pokaže punu snagu sprskog oružja i oruđa.

Prvi put ćete neke stvari koje ove godine nabavljamo moći da vidite u arsenalu srpskog oruzjza i moći ćete da vidite koliko je srpska vojska napredovala, koliko je snažnija - rekao je Vučić. 

Kako je precizirao, prisutni će imati priliku da vide u više različitih ešalona 1.500 vojnika koji su opremljeni po najvišim svetskim standardima.

- To ćemo da širimo na 3.000 vojnika, formiraćemo novu jedinicu, jednu u Priboju, a jednu u okolini Loznice. To su brdsko-planinske i specijalne jedinice, što je dobro i za ta mesta. Ono što će posebno da obraduje ljude jeste ono što će da vide u vazduhu, a videće mnogo toga novog i dobrog - rekao je predsednik Srbije. 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 4 godine

Pa, pobogu, ko moze da poveruje u ovako nesto? Par stotina inzenjera... Par stotina inzenjera ima ceo Beograd, kamoli da jedna kompanija zaposli toliko.

Braca

pre 4 godine

Jel on to prvi put javno priznao nezavisno Kosovo?

mihajlo

pre 4 godine

Ne ulaže se samo u privredu sa radnom snagom, sada počinju i ulaganja u pametnu tehnologiju.

bosanac2

pre 4 godine

Pa Vucicu hljeba ti kazi koliko je Rusija otvorila firmi u Srbiji i zaposlila radnika iz Srbije kako to da se kunes u Rusiju a firme ti otvaraju Kinezi i Nijemci ,a Ruske firme ni na mapi

Teleteks

pre 4 godine

Moze prezidente i u Irig nesto, mislim da je to prava lokacija.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija