• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2019

12:58

LINTA APELUJE NA EU da se oslobode Mandić i Knežević!

Politika

LINTA APELUJE NA EU da se oslobode Mandić i Knežević!

Podeli vest

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je danas Evropsku uniju da hitno reaguju i zatraže od vlasti u Crnoj Gori da oslobode predsednike Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andriju Mandića i Milana Kneževića i ostale optužene za tzv. državni udar


- Čitavoj domaćoj i međunarodnoj javnosti jasno je da je u pitanju montiran sudski proces s ciljem da se režim (predsednika) Mila Ðukanovića obračuna sa srpskim narodom u Crnoj Gori - istakao je Linta u apelu EU.

Kako je saopšteno, on je istakao čelnici Ervopske unije nemaju više moralno pravo da ćute na otvoreno kršenje nacionalnih i ljudskih prava srpskog naroda u Crnoj Gori i brutalni progon njegovih političkih lidera.

- Postavlja se pitanje da li Evropska unija stvarno želi da region Zapadnog Balkana bude prostor na kome će se poštovati temeljne evropske vrednosti ili prostor gde će pojedinim režimima i vlastima biti dopušteno, iz geopolitčkih razloga, da nesmetano sprovode sistematsku diskriminaciju srpskog naroda i ugrožavaju njegovo demokratsko pravo na opstanak - naveo je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija