• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

06.05.2019

12:31

ŠIPTARI POTPUNO IZGUBILI RAZUM! Bolesni zločinci iz Prištine traže da Srbija prizna GENOCID?!

Politika

ŠIPTARI POTPUNO IZGUBILI RAZUM! Bolesni zločinci iz Prištine traže da Srbija prizna GENOCID?!

Podeli vest

Ad-hok komisija kosovske skupštine pripremila je nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da "priznaju počinjen genocid" na Kosovu i Metohiji tokom 1998-1999 godine, javlja dopisnik RTS-a

U nacrtu se navodi potreba da u Beogradu sarađuju kako bi kaznili kriminalce i nadoknadili načinjenu štetu.

To je rezime nacrta rezolucije koji objavljuje prištinski list "Koha ditore".

Nacrt rezolucije, navodi list dalje, sadrži činjenice o srpskim zločinima, pravnu osnovu i nalaze.

Očekuje se da će ovaj dokument biti odobren od strane nadležne komisije ove sedmice i potom prosleđen skupštini, kako bi bio razmatran na nekoj od plenarnih sednica.

List prenosi mišljenja bivših saradnika Instituta za istraživanje ratnih zločina, po kojima Priština "ima dovoljno dokaza da dokaže genocid Srbije".

Što se tiče rezolucije, oni ističu da dosad rezolucije nisu sprovedene. Zatraženo je da se posveti pažnja formiranju tribunala za ratne zločine, za šta je predsednik tzv. kosovske skupštine pokrenuo neku vrstu inicijative.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ilijenadin

pre 4 godine

Oni ce da rade sve sto im padne na pamet, pametno ili blesavo svejedno je, samo da ne dodje do bilo kakvih pregovora i da se postojeca situacija "zacementira". Pri svemu tome, mi smo isuvise pasivni, uopste ne vucemo dobre poteze i stavise, sa mnogim stvarima jako kasnimo.

Saradžogla

pre 4 godine

Vučićeviću,sinko,nauči da pišeš istinu ... Šiptari su roda srpskog čiji preci su iz KORISTI ILI POD MORANJEM uzeli muslimansku veru.Takav je bio pradeda Hašiš Tačija pop Radosav Danilović.Prešao je u islam ZBOG KORISTI i uzeo novo ime Jusuf Tači.Srećom nije cela familija učinila to prokletstvo i danas Danilovići postoje i slave Mitrovdan.Tu slavu obeležava srbin Hašiš Tači.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija