• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

06.05.2019

21:59

AMERIČKA IGRA ILI MOŽDA IPAK IMA PRAVDE ZA SRPSKE ŽRTVE NA KOSOVU! KADRI VESELJI U HAGU! osumnjičen je za ratne zločine!

Politika

AMERIČKA IGRA ILI MOŽDA IPAK IMA PRAVDE ZA SRPSKE ŽRTVE NA KOSOVU! KADRI VESELJI U HAGU! osumnjičen je za ratne zločine!

Podeli vest

Takozvani predsednik skupštine lažne države Kosovo pozvan na saslušanje pred Sudom za OVK. Veselji se tereti za ratne zločine nad Srbima tokom sukoba 1998. i 1999. godine

Bivši komandant terorističke OVK Kadri Veselji, sada takozvani predsednik skupštine lažne države Kosovo, pozvan je u Hag u svojstvu osumnjičenog u Specijalni sud za zločine OVK!

Kako prenose mediji, Veselji se sumnjiči za ratne zločine protiv Srba tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine. Veselji je već otputovao u Holandiju, i to preko aerodroma u Ljubljani. Pozivajući se na izvore iz kancelarije tužioca Suda za OVK, prištinska 'Gazeta ekspres' tvrdi da će on biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Pretio novinarima?

Prema navodima 'Gazete ekspres', Kadri Veselji je u Sloveniju otputovao privatnim avionom sa prištinskog aerodroma. Glavni urednik ovog lista Leonard Kerčuki kaže da mu je 'predsednik skupštine' čak pretio zbog objavljivanja ove informacije.

- Pošto nije bilo moguće dobiti potvrdu, informacija je objavljena, a onda je usledio poziv Veseljija. Pozvao me je putem Votsapa. U prvi mah je pokušavao da bude suzdržan, a onda mu se jezik razvezao i izrekao je niz neprimerenih reči koje nisu za objavljivanje. Tražio sam da mi potvrdi da li je dobio poziv za saslušanje i rekao mu da ćemo u tom slučaju objaviti novu informaciju sa njegovom izjavom, ali je mi je Veselji rekao da ga to uopšte ne zanima... - ispričao je Kerčuki.

Komentarišući ove navode, general Božidar Delić kaže da ne treba zaboraviti da je reč o 'šiptarskom sudu' koji je samo izmešten u inostranstvo.

Dik Marti ga sumnjičio i za trgovinu ljudskim organima

Podsetimo, Sud za zločine OVK osnovan je 2015. godine na osnovu izveštaja švajcarskoj senatora Dika Martija, koji je usvojen u Savetu Evrope, a u kojem se bivši lideri OVK Hašim Tači, Azem Sulja, Kadri Veselji, Džavit Haljiti i Ramuš Haradinaj terete za trgovinu ljudskim organima i nehumano postupanje prema ljudima u logorima pod kontrolom OVK.

- Ovaj sud se nalazi pri kraju mandata, a produženje njegovog rada treba da se izglasa u Prištini. Od početka sam siguran da taj sud nije stvoren da sudi šiptarskim zločincima, već da ih oslobađa. Naravno da će kroz njega proći i pokoja krupna 'zverka' poput Veseljija, jer to je svrha suda. Verovatno će neko i biti osuđen, ali to će biti dogovoreno i to će biti potpuno nepoznata imena. Uvek ima Šiptara koji su spremni da za nadoknadu provedu neku godinu u zatvoru, uz sve privilegije, i da steknu slavu kao ubice Srba - naglašava Delić.

Funkcije su nagrada

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, na drugoj strani, ocenjuje da nije dobro to što ratni zločinci na Kosovu dobijaju funkcije. Osim Veseljija, funkcije obavljaju i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, a nedavno se pojavila i informacija da je Priština za diplomatskog predstavnika u Tirani imenovala Haradinajevog savetnika Sulejmana Seljimija, bivšeg komandanta OVK koji je osuđen na šest godina zatvora zbog ratnih zločina.

- Kakvu poruku šalje Kosovo svetu kada imenuje za svog ambasadora osuđenog ratnog zločinca? Da li to pokazuje poštovanje vladavine prava? Mi se svakako snažno zalažemo protiv takvog političkog poteza. Sačekaćemo da vidimo... - ističe Kosnet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 4 godine

A i njihovi Ambasadori su cudo. Ceo drzavni vrh su krimosi i ubice a oni sada daju ovakve izjave za nekog tamo savetnika .

zdenko

pre 4 godine

A osudice ih u Hagu??? Ha, ha ha, ko jos veruje u bajke? Kako kaze narodna: kadija te tuzi, kadija ti sudi.

Marko

pre 4 godine

Nema pravde za srpske zrtve pred medjunarodnim sudovima, svi to znaju samo senilni i naivni Srbi iz Srbije izgleda nisu upuceni. Kada se uzme u obzir da pravda za Srbe ne postoji, onda defakto srpske sluzbe moraju preduzeti stroge mere, a to su dobre stare udbaske metode suoacavanjem sa zlocincima. Kada gledate sa strane da se pljuva po zrtvama, da se vase zrtve smatraju lazne, kada precutite odluke laznih medjunarodni sudova, onda pred istorijom i pred narodom ako ne reagujete, vi niste zrtva, nego saucesnik. Srbija ima moralnu obavezu da reaguje a ne da gleda i posmatra sta se desava. Izrael svakog dana reaguje na pravi nacin, takodje zapadnjaci, zasto Srbija ne bi koristila svoje sluzbe ?

đorđe

pre 4 godine

Pa ovo je neverovatno! Prosto ne mogu a da se čudim ovakvim tumačenjem ove farse. Naravno da će biti sudjenja, samo sa jednim ciljem: da speru zločine i ljagu sa ovih koljača što se nalaze na čelu Kosova i Metohije. I svako ko misli da će biti drugačije ili je slep ili je sa druge planete.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija