• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2019

15:38

VAŽNI SASTANCI ZA SRBIJU! Vučić sutra u Rimu sa Salvinijem, a uveče u Tirani s Mogerini!

Politika

VAŽNI SASTANCI ZA SRBIJU! Vučić sutra u Rimu sa Salvinijem, a uveče u Tirani s Mogerini!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Italiji, gde će razgovarati sa potpredsednikom italijanske vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem

 

Vučić će sa Salvinijem, kojeg vidi kao jednog od najuticajnijih političara Evrope, razgovarati o Kosovu i Metohiji.

Salvini se inače zalaže za preispitivanje priznanja kosovske nezavinosti.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, predsednik Srbije putuje u Tiranu, gde će biti održan Samit procesa Brdo-Brioni.

On će, po dolasku u Tiranu, sutra veče, imati sastanak sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, sa kojom se već susreo na samitu u Berlinu, prošle sedmice.

Sledećeg dana predsednik Srbije će učestvovati na sastanku procesa Brdo -Brioni, čiji je specijalni gost Andžej Duda, predsednik Poljske.

Vučić je u međuvremenu razgovarao, u Pekingu, na temu Kosova i Metohije sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Prošle nedelje u Berlinu, na Samitu u organizaciji nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona zastupao je stav da je Srbija spremna za nastavak dijaloga, ali, tek po ukidanju prištinskih taksi.

Posle tog skupa, predsednik je ocenio da ni u međunarodnoj zajednici, ni u domaćoj javnosti, nije prihvaćen njego plan za rešavanje kosovskog pitanja, odnosno, kako je ranije navodio, ideja razgraničenja.

Predsednik Vučić najavio je da će nakon svih ovih sastanaka razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, kao i da će saopštiti mere koje će Beograd preduzeti zbog dosadašnjih jednostranih poteza Prištine, a pre svega - uvođenja anticivilizacijskih taksi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Jedan od malo njih koji se suprostavlja ovakvom rešenju Kosova.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija