• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

07.05.2019

19:26 >> 19:31

ZBOG MAKEDONIJE SMO SE SVAĐALI SA GRČKOM, POKAZALO SE DA SMO POGREŠILI: Srbija pamti kako nam je Skoplje zabilo nož u leđa!

Politika

ZBOG MAKEDONIJE SMO SE SVAĐALI SA GRČKOM, POKAZALO SE DA SMO POGREŠILI: Srbija pamti kako nam je Skoplje zabilo nož u leđa!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je Severna Makedonija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova samo da bi se približila Zapadu

On dodaje da "ne stoji argumentacija" novoizabranog predsednika Steve Pendarovskog da je to učinjeno zbog Albanaca koji žive u toj zemlji.

Dačić je, komentarišući izjavu novog predsednika Severne Makedonije da su priznali nezavisnost Kosova "saglasno njihovoj strateškoj orijentaciji, ali imajući u vidu i stav građana albanske zajednice, koja je druga po brojnosti u Makedoniji" rekao da su to uradili samo zbog strateške orijentacije, a ne zbog Albanaca.

- Ne stoji argumentacija da su priznali Kosovo zbog Albanaca, jer kako to da u Crnoj Gori priznaju Kosovo kada su Srbi druga nacionalna zajednica po brojnosti? Gde je tu princip? - rekao je Dačić.

KOMANDANTU NATO NIJE JASNO ZAŠTO SRBI NEĆE U ALIJANSU: Pa da te podsetimo, UBIJALI STE NAS, TROVALI, BOMBARDOVALI I OTELI DEO ZEMLJE... Možemo nabrajati do sutra!

On je naglasio da su sve zemlje iz okruženja koje su priznale Kosovo to učinile da bi se približili Zapadu.

- Time su pokazali da njihova strateška orijentacija nije razumevanje problema sa kojima se Srbija suočava - naglasio je on i dodao da je Makedonija bila nekorektna prema Srbiji, jer je Srbija priznala Republiku Makedoniju, iako je to bilo suprotno njenim strateškim opredeljima, a to je prijateljstvo sa Grčkom.

Dodaje da Makedonija to nije dobro vratila, jer je priznala Kosovo, ali da bez obzira na to Srbija nije povukla priznanje i da je zbog toga imala "različite faze u odnosima sa Grčkom".

KOMŠIJE ZARATILE ZBOG AMERIČKIH F-16! Da su se nastavili sa Rusima, imali bi najmanje MiG 29 i suhoje!

- Pokazalo se da smo pogrešili, jer se Makedonija sada zove Severna Makedonija. Da smo bili u pravu, ostala bi Republika Makedonija - zaključio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa gospodo političari,posle je*anja nema kajanja,jer vi očito ne znate ko su vam prijatelji.Kad su Makedonci podržavali Srbe i Srbiju,dajte neki primer,VMRO.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija