• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.05.2019

21:53

(FOTO) VESIĆ NA TRADICIONALNOJ VEČERI POVODOM RAMAZANA kod Muftije beogradskog Mustafe Jusufspahića!

Politika

(FOTO) VESIĆ NA TRADICIONALNOJ VEČERI POVODOM RAMAZANA kod Muftije beogradskog Mustafe Jusufspahića!

Podeli vest

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić organizovao je tradicionalnu večeru povodom meseca Ramazana, a u ime Grada Beograda kao gost bio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

- Čast mi je što u ime Grada Beograda mogu da prisustvujem velikoj Ramazanskoj večeri - iftaru kao gost beogradskog muftije Jusufspahića. U ime Grada Beograda došao sam da muftiji i predstavnicima Islamske zajednice kao i svim islamskim vernicima čestitam Ramazan - rekao je Vesić za Tanjug.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da je Ramazan vreme kada se ljudska srca okupljaju oko zajedničkih vrednosti, a to su vrednosti vere u Boga i to su vrednosti koje pripadaju svima, bez obzira na veru i naciju. 

Vesić kaže da je glavna poruka Ramazana poruka mira i naglašava da je veoma važno da večeras pokažemo da svi zajedno živimo u našem gradu, bez obzira koje smo vere ili nacije, i da svi zajedno činimo da ovaj grad postane bolji. 

Foto: Beograd.rs

- Zato sam večeras sa našim prijateljima koji slave svoj veliki verski praznk da im pokažem da je ovaj grad takođe njihov i da sa svojom kulturom, svojom nacijom, svojom verom doprinose da Beograd bude bolji i da Beograd pokaže da je veliki kosmopolotski grad koji pripada svima - poručio je Vesić.

Muftija Jusufspahić je rekao da se već 40 godina organizuje povodom Ramazana večera za diplomate u Srbiji i za prijatelje iz vlasti. 

- To je prilika za druženja i tom prilikom pokazujemo i lepote našeg grada - rekao je muftija za Tanjug na večeri kojoj je prisustvovalo više od 15 ambasadora islamskih zemalja. 

Foto: Beograd.rs

Pre uživanja u đakonijama koje su za zvanice pripremili, kako muftija kaže, dobri kuvari, održana je molitva. 

Ramazan je za islamske vernike sveti mesec, jer je u njemu počela objava Kurana. Vernici tokom Ramazana poste od zore do zalaska sunca. 

Post se prekida u trenutku zalaska sunca. Taj dnevni obrok zove se iftar i dobro je delo organizovati iftar za prijatelje i rodbinu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija