• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2019

16:56

POPOVIĆ: Sutra će ponosno sa građanima Srbije marširati gosti iz Rusije u Besmrtnom puku!

Politika

POPOVIĆ: Sutra će ponosno sa građanima Srbije marširati gosti iz Rusije u Besmrtnom puku!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas sa visokim zvaničniima Ruske Federacije, predsednikom Odbora za spoljnu politiku Konstantinom Kosačovim i predsednikom Odbora za socijalnu politiku Saveta Federacije Valerijom Rjazanskim

 

Popović je nakon sastanka sa gostima iz Rusije izrazio zahvanost zbog njihovog učešća na proslavi Dana pobede u Beogradu i Nišu.

Posebno je istakao značaj poruke koja se šalje ovom posetom, jer se u Rusiji takođe obeležava Dan pobede, 9. maj, a kako je naglasio gosti iz Rusije su želeli da za taj praznik budu u Srbiji.

Ministar je podsetio na zajedničku prošlost Srbije i Rusije, zajedničko učesće vojnika u Prvom i Drugom svetskom radu, kao i na velike gubitke koje su tada pretrpele obe zemlje.

- Sutra će ponosno sa građanima Beograda i Srbije gosti iz Rusije, Kosačov Rjazanski da šetaju noseći slike svojih dedova u ''Besmrtnom puku'' - rekao je Popović.

Dodao je da je na sastanku sa gostima iz Rusije bilo reči o važnim pitanjima kada je reč o saradanji dve države na političkom i ekonomskom planu.

Gosti su preneli ministru Popoviću čvrstu podršku Rusije po pitanju Kosova i Mehohije.

- Njihova pozicija je apsolutno jaka i ona se nikada neće menjati, Rusija štiti međunarodno pravo - rekao je Popović.

Ministar je podsetio na rezultate trgovinskog bilansa dve zemlje u proteklom periodu i naveo da ove godine očekuje dolazak još ruskih kompanija koje se bave IT tehnologijama, digitalizacijom i robotikom.

Napomenuo je da saradnja sa "Rosatomom" i "Roskosmosom" ide u dobrom smeru.

Kosačov je novinarima preneo da je 9. maj kao i u Srbiji, veliki praznijk i u Rusiji, gde će se u Moskvi održati vojna parada.

- Ali, mi smo se sa zahvalnošću odazvali pozivu naših sprskih prijatelja da dođemo u Beograd - rekao je Kosačov.

Zahvalio se narodu i rukovodstvu Srbije na negovanju sećanja na pale ruske vojnike, u Prvom i Drugom svetskom ratu.

On je rekao i da je delegacija Rusije došla u Srbiju da potvrdi nepromenjivost pozicije Moskve po pitanju KIM i istakao da su Srbi najbliži narod Rusima u Evropi.

Rjazanški čestitao je praznik svim učesnicima Drugog svetskog rata koji su se borili protiv fašizma i napomenuo da je važno sačuvati sećanje na rat i pale borce, kako se ratovi više nikada ne bi ponovili.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija