Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2019

09:41

DAČIĆ O TAJNOM PLANU TAČIJA I RAME: Srbija jeste mala, ali nije glupa zemlja. Ovo je pljuvanje u lice celoj EU!

Politika

DAČIĆ O TAJNOM PLANU TAČIJA I RAME: Srbija jeste mala, ali nije glupa zemlja. Ovo je pljuvanje u lice celoj EU!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za RTS da "Srbija jeste mala, ali nije glupa zemlja". On dodaje da, dok Beograd priča o kompromisu i dijalogu, Priština i Tirana ispod stola dogovaraju stvaranje "velike Albanije"

Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da razgovor kosovskog predsednika Hašima Tačija i albanskog premijera Edija Rame o "nacionalnom ujedinjenju", zavređuje oštar odgovor.

- Ne govori više Srbija o tome (o 'velikoj Albaniji'), već Tači i Rama. Ovo je pljuvanje u lice celoj EU, svima koji Srbiju ubeđuju u to da moramo da budemo knstruktivni i mirni. Mi sedimo za stolom, a oni ispod da dogovaraju stvaranje 'velike Albanije' - ukazao je šef srpske diplomatije.

Dogovaranje Rame i Tačija je, kaže, vrhunski bezobrazluk albanskih političara jer tokom jednog samita na kom se priča o regionalnoj saradnji oni govore o tzv. "ispravljanju istorijskih nepravdi".

Dačić je dodao da "mi jesmo mali, ali nismo glupi".

Ministar spoljnih poslova smatra da se sada postavlja pitanje da li Srbija treba da učestvuje na skupovima poput aktuelnog u Tirani jer se, kaže, iza naših leđa gura ideja "velike Albanije".

- Izgleda da su principi nepromenljivosti granica dozvoljeni kad neko treba da napadne i udari u Srbiju - napominje Dačić upitavši kako bi bilo da su se sastali Vučić i Dodik da pričaju o ujedinjenju Srba.

Javni plan – nećemo priznati Kosovo

Šef srpske diplomatije ukazuje da sada nije reč o otvaranju Pandorine kutija jer je ona, kaže, otvorena samim priznavanjem Kosova i narušavanjem principa nepromenljivosti granica.

- Ovo je promocija 'velike Albanije' na koju niko ne reaguje. Gde su oni koji su kritikovali Srbiju zbog neke ideje o razgraničenju? Pričali su da nema promene granica, gde su juče onda? - upitao je Ivica Dačić.

Srbija sada, kaže, nema tajni, već samo javni plan – nepriznavanje jednostranog proglašenja Kosova.

- To je javni plan i ne postoji način na koji mogu da izvrše pritiske, ne postoji nijedan Srbin koji će to da potpiše. U uslovima opšteg ludila, pametni ispadaju ludi - ukazuje ministar spoljnih poslova.

Dačić je iskoristio priliku da građanima čestita Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Nije lako i jednostavno što je vidno,ali linijom manjeg otpora ići,se više ne može.Jačanje ekonomije je dobro,ali vekovni san šiptara može vrlo lako da se ostvari,a sprečiti se može nažalost samo na jedan nepopularni način,jer oni se neće zaustaviti na tom putu.Pitanje je samo još,šta mi želimo,podviti rep i popustiti ili okrenuti bar diplomatiju drugačijim putem.Nažalost tako je.

Abe

pre 4 godine

Da Ivice, kako EU smatra, promena granica dozvoljena je samo kad se treba smanjiti pravoslavlje (vidi Srbiju i Kosovo, BiH i RS, Rusija i Krim). U svim drugim slučajevima granice su nepromenljive. Takva je dvoličnost EU i zapadnog sveta ( da ne kažem katoličkog).

as

pre 4 godine

Zemlja kao zemlja ni ne može da bude glupa. Ljudi koji žive u Srbiji su izuzetno glupi

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija